interioare interioare clasice

Ambianta clasica cu accente mediteraneene

Pornind de la spatiile vitrate generoase, dar si de la dorinta proprietarilor de a avea o casa cu accente mediteraneene, designerul Corina Saftescu a proiectat si pus in practica o ambientare eleganta, confortabila si armonioasa.

Text: Luminita Diculescu; foto: Razvan Bestea.

Suprafetele mari ale functiunilor casei au permis realizarea unei atmosfere rarefiate, cu largi spatii de circulatie, cu o gama tonala echilibrata, bazata pe crem, cafeniu, punctate de accente de nuc, care asigura interesul cromatic. Podeaua inchisa la culoare, care se constituie in “scena” pe care se desfasoara spectacolul amenajarii, confera personalitate compozitiei, in vreme ce albul tavanului si al plintei creeaza un fir conducator in amenajare.

In prim-planul livingului se afla zona de relaxare, marcata de prezenta a doua canapele confortabile, dispuse perpendicular, o masuta cu alura delicata si zona media. In apropiere se afla ansamblul de dining, compus din masa si scaune cu osatura din lemn masiv si tapiterie din material textil. Candelabrele fine, lampile gratioase si cateva tablouri se inscriu in nota discreta si intima a ambientului. Perdelele crem ce filtreaza lumina si draperiile realizate din combinatie de matase si catifea confera un plus de eleganta amenajarii, punand-o in valoare.

Pentru bucatarie a fost ales mobilier alb, bogat compartimentat, care se desfasoara pe doi pereti perpendiculari ai spatiului.

In dormitor sunt combinate sobrietatea lemnului masiv de nuc cu detalii “moi”, feminine, regasite la forma tabliei patului, in modelul floral al tapetului ori la masuta de toaleta.

Baia este moderna, cu accente clasice, date de cada de tip victorian si mobilierul cu alura baroca simplificata si reinterpretata in cheie moderna.