amenajari amenajari moderne

Amenajare moderna de inspiratie mediteraneana

Pornind de la dragostea pentru mare, in special pentru Marea Mediterana, proprietarii acestei locuinte au realizat o amenajare moderna care sa le aminteasca de vacantele petrecute acolo.

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David.

Suprafata totala a locuintei este de 300 de metri patrati, din care parterului ii revine o treime. Aici se regasesc livingul, bucataria, diningul si o baie.

Desi proiectul initial al casei prevedea bucatarie inchisa, proprietarii au preferat ca ea sa comunice liber cu livingul si diningul, realizand si o zona de bar.

Una dintre ideile de la care s-a pornit amenajarea interioara a fost aceea a unor spatii luminoase, aerisite, de aceea albul domina cromatic (chiar [i parchetul este alb), “apropiind” spatiul de casele din zona Mediteranei. Pe acest fundal se deruleaza o scenografie de o eleganta discreta, in care vedete sunt piesele de mobilier moderne si de cea mai buna calitate.

Livingul retine atentia prin canapeaua-coltar model Toronto (in Romania prin ID Home Concept, www.idhomeconcept.ro, pret 1602 euro), ambientul fiind completat cu doua masute cu top de sticla [i un suport simplu pentru aparatura media.

Ideea de spatiu liber de orice nu este de stricta necesitate se regaseste si in bucatarie, unde iese in evidenta hota Falmec, cu alura futurista, cu rol de ax central in desfasurarea scenariilor gastronomice ale familiei.

Nota generala de inspiratie mediteraneana este completata cu baile, ale caror pardoseli sunt acoperite cu placi ceramice de culoarea nisipului. Ele sunt asociate foarte frumos mobilierului din aceste spatii: in baia destinata oaspetilor s-a preferat colectia Avril (cu oglinda inclusa, pret total: 980 euro), iar cea matrimoniala a fost amenajata cu piese din gama Vague (pret 1.360 euro, oglinda cu led, pret 400 euro). Ambele game de mobilier pot fi achizitionate prin ID Home Concept Boutique, www.idhomeconcept.ro.

In zonele de bar si dining, scaunele de piele din colectia Dolphin (preturi 420 euro, respectiv 280 euro, in Romania prin ID Home Concept Boutique, www.idhomeconcept.ro) amintesc, prin forma lor sinuoasa, de unduirea marii.

Eleganta bailor este conferita de obiectele sanitare de calitate superioara, dar si de mobilierul care le incastreaza perfect.