amenajari amenajari moderne

APARTAMENT Parizian

Parametrii care au definit amenajarea spatiului au fost caracterul puternic interbelic al apartamentului, colectia impresionanta de lucrari de arta a proprietarului si gustul cultivat al acestuia. Amenajare realizata de arh. Ilinca Macarie si Eclaude.

Foto: Razvan Bestea

Acesti factori au condus ambientarea intr-o directie clara: mobile cu personalitate, semnate de nume consacrate in design, cu un iz contemporan pe alocuri minimalist, pe alocuri retro/vintage. In acest context, in living isi gasesc locul canapelele Malhoun, semnate Didier Gomez pentru Ligne Roset, carora li se alatura recognoscibila masuta centrala semnata Noguchi, masuta laterala de la Ligne Roset, Parigi by Studio Catoir.

Atmosfera livingului este orchestrata de un candelabru interesant, mostenire a apartamentului, acum intr-o interpretare plina de culoare si valenta artistica. Aportul de culoare al acestei camere, ca o fotografie alb-negru, se obtine din candelabru si mici detalii, cum ar fi pernutele.

Biroul este nucleul din care se deschid toate celelalte camere si este infrumusetat de cele doua obiecte vedeta: canapeaua Pumpkin si biroul Picard, cu forma organica, desi realizat din nuc masiv.

Dupa cum sugereaza si numele, Pumpkin aminteste de un dovleac urias ce intampina utilizatorul cu o “carapace” voluptoasa, creand impresia de protectie. Caracteristic stilului revolutionar al lui Paulin, asa cum s-a initiat la sfarsitul anilor ’50, designerul a eliberat in mod eficient partea de sezut prin tratarea fiecarei bucati drept un unic volum, mai mult sau mai putin, sculptate in spuma, si nu neaparat fixat pe 4 picioare. Aceasta abordare netraditionala a adus o libertate extraordinara in ceea ce priveste forma, eliberarea sezutului si liniile ortogonale.