interioare interioare clasice

Mica Elvetie

Indragostiti de natura si de liniste, proprietarii casei prezentate in cele ce urmeaza au achizitionat-o tocmai pentru frumusetea peisajului rural din apropierea Clujului natal. Acesta a devenit locul unde familia evadeaza la fiecare sfarsit de saptamna.

Text: Luminita Diculescu; foto: Razvan Bestea

Un loc frumos si linistit, situat la aproximativ 30 de kilometri de Cluj, unde oamenii sunt prieteni ai naturii, a devenit Mica Elvetie pentru o familie cu patru membri. Aici evadeaza in fiecare weekend, pentru a se relaxa dupa o saptamana grea de munca, in intampinarea alteia.

Povestea acestei cabane a inceput in urma cu cativa ani, cand membrii familiei au venit in vizita in aceasta zona, unde un prieten tocmai isi construise o casa de vacanta. Fascinati de frumusetea peisajului, ei au decis sa achizitioneze o cabana mica si cocheta, care fusese construita de putin timp.

Pentru ca se afla intr-o zona rurala, proprietarii au hotarat sa opteze pentru stilul rustic, care a fost “innobilat” cu accente elegante. Insa ideea era ca amenajarea interioara sa se inscrie perfect cadrului natural in care se afla cabana. In acest sens, doamna casei a decis pastrarea barnelor din lemn masiv care traverseaza tavanele tuturor incaperilor casei. Tapetul cu care erau acoperiti peretii a fost eliminat, preferandu-se vopsirea acestora in alb si aplicarea doar pe portiuni mici a unor bucati de tapet cu model floral discret. In ceea ce priveste mobilierul, proprietarii au dorit ca locuinta sa fie amenajata cu piese din lemn masiv, de culoare inchisa, asemeni barnelor de pe tavan . Pentru ca mobilierul este inchis la culoare, spatiile au primit o nota de jovialitate prin accentele de culoare regasite in fiecare incapere: scaunele din zona de dining au fost tapitate cu materiale textile in culorile galben si grena. Tapiteria colorata a scaunelor din zona de zi realizeaza un contrast tonic cu nuanta inchisa a mobilierului.

In timpul verii, locul preferat al familiei este foisorul de langa casa, unde se afla o masa de dimensiuni considerabile, ce gazduieste familia si prietenii acesteia, iar in apropiere este un cuptor vechi de mai multe zeci de ani, reconditionat de un veteran al locului.