amenajari amenajari clasice

Eleganta clasicului reinterpretat

Pentru apartamentul de 100 de metri patrati achizitionat recent, amplasat intr-un bloc nou din Cluj, proprietarul si-a dorit o amenajare intr-un stil clasic reinterpretat. Proiectul de amenajare si realizarea lui au fost incredintate designerului Ionut Deji.

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David.

Debutul ambientarii s-a facut cu livingul generos, de aproximativ 35 de metri patrati. Una dintre laturi a fost inchisa cu o biblioteca impozanta, iar in contrapartida, designerul a decis placarea unui fost cos de fum cu calcar buciardat. Langa acesta, la sugestia beneficiarului, a fost amenajat un wine-bar.

Livingul are in centru doua canapele generoase, model Chelsterfield, tapitate cu un material hidrofob, executate de Note Furniture.

In dormitorul principal, a fost inchisa una dintre laturi cu un dressing. Fiind peretele opus zonei vitrate, designerul a placat doua usi culisante cu oglinda, iar celelalte cu o tapiterie tip Chester, model ales si pentru tablia patului. Pentru noptiere si consola s-au preferat suprafetele curbate, in ideea de a “rupe” monotonia rectilinie a designului patului.

Stilul amenajarii clasice a fost respectat si in bucatarie, unde mobilierul alb, care ocupa o lungime a spatiului, incorporeaza electrocasnicele de ultima generatie. Balconul de care dispunea bucataria a fost desfiintat si transformat intr-o foarte utila camara pentru o casa in care se gateste frecvent.

Pentru baie s-au folosit, ca si in celelalte spatii, materiale de cea mai buna calitate (marmura pentru placarea peretilor si a pardoselii, lemn masiv pentru consola ce sustine lavoarul) si culori armonioase: nuante de pamant, pasteluri.

Cuvintele care definesc cel mai bine aceasta ambientare sunt intimitate, armonie si eleganta.

 “Beneficiarul si-a dorit o amenajare intr-un stil clasic reinterpretat, redat perfect de mobilierul din lemn masiv, cu linii clare, vopsit intr-o nota contemporana, realizat de Note Furmiture.” – Ing. designer Ionut Deji