amenajari amenajari clasice

Casa cu carti

O locuita confortabila, cu dimensiuni generoase, a fost amenajata de designerul Corina Saftescu in stil contemporan, cu mobilier cu linii delicate si o cromatica blanda, inspirand liniste si armonie.

Text: Luminita Diculescu; foto: Razvan Bestea

O locuinta in care opurile sunt decoratiunile principale nu este, din pacate, un lucru des intalnit. De aceea, atunci cand faci cunostinta cu o asemenea casa ii cunosti si pe proprietari, chiar daca nu i-ai intalnit niciodata.

Ceea ce va invitam sa admirati in aceste pagini reprezinta un exemplu de cum pot fi ergonomizate spatiile, combinand elemente de design cu elemente de ordin practic: semineul are deasupra plasma tv si este incadrat de biblioteci; bancheta este, de asemenea, marginita de biblioteci, spatiul fiind foarte bine valorificat. In plus, aceasta maniera de ambientare nu imparte strict livingul in mai multe zone de interes, ci face ca ele sa se intrepatrunda, sa se completeze reciproc.

Ca lectura ocupa un loc important in preocuparile proprietarilor o reprezinta si biblioteca realizata sub scara, innobilata de prezenta unor elemente de decor (fotoliul provensal, comoda Louis XV). Cartile se constituie in firul conducator al ambientarii, ele regasindu-se si in dormitorul matrimonial, dispuse in doua corpuri care flancheaza patul.

Cartile sunt principalele piese de decoratiune din casa. In living, ele domina aparatul tv, ca un simbol al culturii solide, care trebuie sa stea la baza dezvoltarii personale.