amenajari amenajari clasice

Clasic, elegant si inedit

Locuinta prezentata in paginile urmatoare este un exemplu de casa restructurata, care a primit accente ce o personalizeaza, cu trimiteri la stilul Art&Crafts. Amenajarea interioara este semnata de designerul timisorean Corina Saftescu.

Text: Luminita Diculescu; foto: Razvan Bestea

Cand au achizitionat aceasta casa, proprietarii ei au stiut exact ce-si doresc: o amenajare care sa „treaca timpul”, in care sa se regaseasca materiale naturale, frumoase si de calitate, un ambient confortabil si, in egala masura, elegant. Designerul Corina Saftescu a mai adaugat un „ingredient” decorului conturat de beneficiari: ineditul. Astfel, zona de zi, cea cu care faci prima data cunostinta, impresioneaza prin modelul lemnului de la ancadramentele ferestrelor ori prin panoul de lemn masiv care inconjoara semineul, pana aproape de tavan, conferindu-i un aer maiestuos. Prezenta partiala a tapetului cu motiv floral, opulent, de asemenea cu ancadrament de lemn, are menirea de a nu permite ca privirea vizitatorului sa ramana in captivitatea unei singure zone a livingului. Semineul imparte zona de zi in doua parti: una de relaxare, cu o canapea-coltar, aflata in imediata vecinatate a ferestrelor ample, si o zona de discutii „la gura semineului”, reprezentata de doua fotolii cu alura nobila. Cromatica naturala care caracterizeaza intreaga amenajare este completata de accente grena, regasite la pernutele decorative, in tapet, tapiteria de matase a fotoliilor, dar si la covoare.

Bucataria este dotata, ca intreaga casa, de altfel, cu mobilier din lemn masiv, generos ca dimensiuni, foarte bine compartimentat si care incorporeaza toate electrocasnicele.

La etaj este organizata zona de noapte, cu dormitoarele si baile aferente. Camera doamnei este o oaza de feminitate, in care culorile folosite-alb, bleu si maro-creeaza o compozitie contrastanta, dar odihnitoare. Peretii vopsiti intr-o nuanta deschisa, piesele de mobilier clasice, de culoare alba, si tablia patului, cu linii sinuoase, contureaza o atmosfera calda, cu accente de poveste.

Dormitorul domnului emana masculinitate, atmosfera redata cu ajutorul lemnului, care pare a incadra decorul precum rama un tablou, dar si gratie tapetului si tabliei masive a patului.

Un loc superb este si terasa acoperita, a carei amenajare cu mobilier clasic, confortabil, pare ocrotita de barnele din lemn masiv care traverseaza plafonul. Terasa beneficiaza de sistem de incalzire, astfel ca devine locul ideal de relaxare iarna, in compania unei cani cu ceai, privind pe ferestrele mari fulgii de zapada…