interioare interioare clasice

Texturi si linii clasice in stil contemporan

Construita la inceputul anilor ‘90, dupa stilul si materialele acelui timp, casa necesita o interventie de imagine, de materiale si solutii inteligente. De transformarea ei s-a ocupat designerul Daniel Tudor.

Text: Luminita Diculescu; foto: Razvan Bestea

Dupa interventiile de ordin tehnic, s-au decis si noile materiale care trebuiau sa confere caldura caminului, lemnul fiind preferatul proprietarei si al designerului.

Caldura parchetului de nuc se impleteste cu cremurile draperiilor lenese intinse, mangaiate de lumina soarelui. Finisajul ceramicii lapate din hol contrasteaza cu parchetul din esenta de nuc din living si cel al scarii de lemn masiv maiestrita de Binalexpertmob, portretul final fiind intregit de corpurile de iluminat, bijuteriile casei.

Bucataria, fiind orientata spre nord, fara prea multa lumina naturala, a fost inundata de un luminator, ce dezvaluie un superb mobilier de bucatarie din lemn alb, condimentat cu electrocasnice de buna calitate.

Zona de odihna de la etaj este dominata de dormitorul matrimonial, romantic si delicat, in tonuri de alb, bej si auriu discret, mobilierul de la Marge fiind pus in valoare de lumina naturala filtrata de perdea.

Liniile chenarelor discret desenate, inconjurate de vopsea decorativa, contureaza atmosfera linistita, ordonata si fluida a incaperilor de la etaj.

In spatiul destinat bailor, s-a avut in vedere o serie de modificari, simplificand si fluidizand spatiul, renuntandu-se la cada si optand pentru un dus la nivelul gresiei.

Pentru pardoseli si perete s-au ales cateva serii importante de ceramica in tonuri de bejuri si marouri scoase in evidenta de mozaicuri pretioase.