amenajari amenajari clasice

Casa tineretii

Provocarea acestui proiect a constat nu doar in a decora o simpla casa, ci in a amenaja un camin jovial pentru o familie de tineri, cu doua fetite. A raspuns cu entuziasm solicitarii decoratoarea Ioana Mezei.

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David.

Casa este structurata pe doua niveluri: la parter se afla livingul, bucataria open-space, o baie si garderoba, iar etajul este rezervat celor trei dormitoare, cu doua bai si un dressing.

Persoane dinamice si optimiste, proprietarii si-au dorit un interior care sa-i reprezinte, asa incat stilul folosit in amenajare a fost unul contemporan. Casa este luminoasa, atat datorita spatiilor vitrate generoase, cat si cromaticii folosite in ambientare, bazata pe mult alb si pasteluri.

Livingul este un loc relaxant si prietenos, decorat simplu si elegant, cu doua canapele confortabile, realizate pe comanda si tapitate cu materiale textile furnizate de compania Primera Interiors. Compozitia din living mai include o masuta rezultata din suprapunerea a doua pouf-uri patrate, aparatura tv si o biblioteca alba, din lemn masiv.

Bucataria este de tip insula, cu mobilier executat la comanda in Italia, din lemn masiv alb, cu blaturi de lucru negre. Insula este inconjurata de sase scaune care provin din atelierele partenere Primera si carora li s-a aplicat tapiterie personalizata.  

Insula din bucatarie indeplineste functia de masa, dar si de corp de depozitare, ea fiind prevazuta cu mai multe sertare in partea dinspre fereastra.

Diningul se constituie intr-un spatiu conceput in special sa fie “child friendly”. Datorita celor doua fetite ale proprietarilor, casa este adesea invadata de copii, iar pentru ca ei sa se simta confortabil, zona de luat masa a fost prevazuta cu o bancheta care se desfasoara pe o lungime a mesei si care vine in completarea celor cinci scaune customizate cu tapiterie de la Primera. Culoarea bleu aleasa pentru scaune si bancheta reprezinta accentul cromatic al ambientarii din zona de parter a locuintei.

Scara cu balustrada din sticla face legatura dintre parter si nivelul superior, destinat zonei de noapte.

Dormitorul matrimonial are, pe langa rolul de odihna si relaxare, si pe acela de loc de lectura, fiind dotat si cu o biblioteca alba, in apropierea careia sunt instalate doua fotolii cu tapiterie cu un imprimeu jovial: pasari si fluturi in natura. Dormitorul are acces la un dressing executat pe comanda, dar si la baia matrimoniala, in care tapetul fin, piatra si obiectele sanitare de la Villeroy&Boch creeaza o atmosfera rafinata.                                               

Camerele fetitelor sunt colorate si jucause. Mochetele provin de la Jab, iar scaunele sunt tapitate cu materiale complementare celor folosite la fereastra. Cele doua dormitoare au acces la o singura baie, care a fost decorata respectandu-se hobby-ul lor: baletul. Pe perete a fost aplicat un foto-tapet cu o balerina, protejat de o sticla ultra-clear, pentru restul peretilor folosindu-se vopsea lavabila rezistenta la umiditate.

Privita in ansamblu, locuinta pare un zambet adresat lumii, o expresie molipsitoare a optimismului si a sperantei, atribute caracteristice spiritelor tinere.