amenajari amenajari clasice

Stilul clasic ca un zambet tandru

O familie tanara, cu doi copii, a achizitionat o locuinta care sa raspunda necesitatilor tuturor celor patru membri si pentru ca dorinta a fost o amenajare in stil clasic, care sa “treaca” timpul, beneficiarii au apelat la designerul Corina Saftescu.

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David

Va amintiti povestile copilariei, cu casute care emana caldura sufleteasca prin tandretea cu care a fost aranjat fiecare coltisor? Cu siguranta ati visat, macar o data in viata, sa va regasiti intr-o asemenea atmosfera linistitoare! Ceea ce va prezentam in aceste pagini duce cu gandul tocmai la un astfel de camin. Este o locuinta amenajata in stil clasic care se desfasoara pe un singur plan, care raspunde necesitatilor unei familii tinere si dinamice, in care muzica o fac cei doi copii veseli si optimisti.

Zona cea mai importanta a casei o reprezinta livingul generos, care atrage atentia, in primul rand, prin senzatia de inaltime mentinuta de tavanul care urmareste forma acoperisului. Grinzile pastrate la vedere par a ocroti un cuib pretios, in care viata pulseaza in ritmul iubirii. Locul de discutii, marcat de canapele si fotolii in linii clasice garnisite cu pernute multicolore, creeaza un ansamblu ludic. Aceasta atmosfera este intretinuta si de draperiile intr-o cromatica dulce, cu imprimeu floral delicat. De altfel, elementul vegetal este un laitmotiv al intregii amenajari, el regasindu-se, discret, in toate zonele: in tapiteria scaunelor din zona de dining, in covoarele din toate incaperile, in draperii sau asternuturile paturilor.

Camerele sunt dotate cu strictul necesar, nu sunt aglomerate de piese de mobilier inutile, iar cele existente sunt de cea mai buna calitate, realizate din lemn masiv si raspunzand optim scopului pentru care au fost concepute. Ele sunt puse foarte bine in valoare de cromatica blanda, completata in fiecare dormitor de un accent cromatic specific personalitatii “stapanului” sau. Rolul decoratiunilor este preluat, in toate spatiile, de mai multe tablouri de dimensiuni reduse, care imbogatesc ambientul.

Zona de gatit tradeaza o familie care apreciaza mancarea naturala, preparata zilnic in casa. Mobilierul de bucatarie este generos, cu ample spatii de depozitare, desfasurandu-se pe doi pereti ai bucatariei.

Camera de lucru a proprietarilor este un spatiu somptuos, cu un birou masiv, din lemn natural, vopsit negru, si o biblioteca ampla, realizata pe comanda, ocupand un perete intreg.

DESIGNER

Corina Saftescu, Cass Design, Timisoara, www.cass-design.com