amenajari amenajari internationale

Cuib in varf de munte

Amplasata pe muntii din Beverly Hills, bijuteria arhitecturala careia ii dedicam paginile ce urmeaza ofera o priveliste superba asupra Los Angeles-ului la est si asupra Oceanului Pacific la vest. Amenajarea este semnata de tanarul arhitect Maxime Jacquet.

Text: Luminita Diculescu; foto: Maxime Jacquet Design Firm

Proiectata in 1973 de arhitectul Amir Farr, locuinta se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 750 de metri patrati, iar prin amplasarea ei poate fi considerata casa ideala: in centrul orasului si, in acelasi timp, intr-un cadru natural de vis. Spectaculoasa resedinta omagiaza parca natura prin tonurile cromatice naturale care predomina in amenajarea ei. Fiecare obiect folosit de architect este important in puzzle-ul ambientarii si fiecaruia i s-a acordat maximum de atentie. Cele trei materiale principale utilizate sunt lemnul, sticla si piatra, care strabat ca o panglica intreaga casa, pentru a conecta fiecare element si incapere.

Primul lucru care capteaza atentia este scara ce conduce la primul nivel, care pare mai degraba un spatiu de promenada de unde se poate admira liber imensul living. Aceasta arhitectura este specifica locuintelor anilor ’70, pentru a pune in evidenta ideea de “casa deschisa” si pentru a crea un spatiu mobil. Iar terasa exterioara imensa, pietruita, creeaza o puternica legatura intre exterior si interior.

Amenajarea interioara, in care piesele de mobilier si corpurile de iluminat se incadreaza perfect arhitecturii cladirii, a fost realizata astfel incat sa rezulte o atmosfera relaxanta. Peretii albi, inalti, se constituie in suportul perfect pentru diferite opere de arta, insa trebuie remarcat faptul ca arhitectul a incercat sa pastreze finisaje ale designului original. Ceea ce s-a putut pastra s-a reconditionat si s-a mentinut in casa care a capatat totusi un aer total diferit fata de ceea ce era in urma cu patru decenii. Asa este cazul sculpturii LOVE de mari dimensiuni, din apropierea diningului, o imagine Pop-Art emblematica pentru americani, creata in anii ’60 de sculptorul Robert Indiana. Sculptura din aceasta casa dateaza chiar din momentul construirii locuintei.

Toate incaperile locuintei pun accentul pe confort, eleganta si relaxare, nimic nu este strident, aglomerat sau inghesuit, realizandu-se un echilibru perfect intre traditie si modernitate, lux si rigoare.

DESIGN:

Maxime Jacquet Design Firm,  www.maximejacquetdesign.com