DESIGN DESIGN NEWS

How design will change the world

Pe 15 octombrie 2015, Grand Cinema & More, din Baneasa Shopping City, a gazduit conferinta designerului Karim Rashid intitulata „How design will change the world”.

Unul din cei mai prolifici designeri ai generatiei sale, cu peste 3000 de piese de design produse, 300 de premii si proiecte in mai mult de 35 de tari, Karim Rashid este o legenda vie a designului contemporan. Fara indoiala, prezenta lui la Bucuresti, in cadrul unui eveniment BrandMinds, a reprezentat o experienta de neuitat si capul de afis al anului in materie de evenimente dedicate designului.

Inaintea intalnirii cu celebrul designer, participantii la conferinta i-au putut asculta pe arhitectii romani Corvin Cristian, Mihai Popescu si Robert Nuca, intr-o discutie degajata despre provocarile si evolutia designul spatiilor publice, cluburi si restaurante, dar si despre viitorul designului de produs din Romania.

In cadrul prezentarii, Karim Rashid, un adevarat superstar al design-ului contemporan, si-a expus viziunea despre importanta si rolul designului, despre libertatea pe care o poate aduce in vietile noastre, despre culori, forme si vibratii, despre renuntarea la tiparele traditionale si la nostalgia trecutului.

O experienta inspirationala pentru toti cei pasionati de fenomenul creatiei si nu numai, prezentarea lui Karim a fost o reala lectie nu numai de design dar si de viata, o analiza a lumii in care traim, a schimbarii cu care suntem contemporani: trecerea de de la lumea fizica, analogica, la cea virtuala, digitala.

Material realizat de Andreea Dicianu