amenajari amenajari moderne

Jocuri de lumini intr-un interior modern

Exista case ale caror amenajari interioare retin atentia prin rafinamentul mobilierului sau  prin cromatica dominanta a decorului. Ori prin accesorii si decoratiuni pretioase.

Ideea centrala a acestei locuinte  o reprezinta corpurile de iluminat, un amestec perfect de eleganta, discretie si eficienta.

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David.

Lumina, acesta a fost cuvantul-cheie pe care l-a rostit proprietarul acestui apartament nou atunci cand s-a pus problema amenajarii interioare. Unul dintre motivele achizitionarii locuintei au fost amplele zone vitrate de care beneficiaza, dupa care trebuia rezolvata si problema iluminatului artificial, care trebuia sa fie eficient si asigurat de corpuri cu o estetica apta de a capta privirea celui ce viziteaza casa. Tocmai de aceea proprietarul a optat pentru produsele celebrei companii Flos, aduse in Romania de firma clujeana Lux Line.

Zona cea mai importanta a apartamentului este un vast open-space care grupeaza livingul, diningul si bucataria. Intregul ansamblu este amenajat in stil modern, cu piese de mobilier reprezentand strictul necesar acestor functiuni.

Zona de living cuprinde o canapea-coltar gri deschis, cu tapiterie de catifea, in fata careia este amplasata aparatura tv. Pata de culoare provine de la bleu-ul fotoliului de piele, nuanta regasita si la covor.

Dar ceea ce atrage cu adevarat atentia sunt corpurile de iluminat facand parte din gama IC Lights, realizata de Michael Anastassiades – sfere de sticla perfect echilibrate pe marginea unei tije. Foarte interesanta este sursa de inspiratie a designerului: un magician jongland cu mai multe sfere, pe care le-a “vrajit” sa alunece perfect in jurul bratelor sale, pana la capatul degetelor. Obiectele lui Anastassiades redau tocmai magia jonglerului si aduc nota de futurism a livingului.

Tenta ludica a diningului este data de scaunele multicolore care inconjoara masa destinata unui numar de opt persoane. Ea este foarte bine pusa in valoare de corpul de iluminat cu abajur supradimensionat, care pare a se afla in cadere libera din tavan. Modelul Smithfield, creat de Jasper Morrison, are imprimata o tenta industriala mult apreciata de designer, sursa de inspiratie constituind-o piata londoneza care poarta acelasi nume cu acela cu care si-a botezat lampa.

Nota industriala imprimata ambientului de Smitfield este preluata de zona bucatariei, prin scaunele de bar vopsite rosu. Blatul barului, din MDF lucios, confera un iz glam spatiului, gratie luminii concentrate asupra lui, reflectata de corpurile din gama Fucsia, semnata de Achille Castiglioni (in Romania prin Lux Line). Cele 3 lampi suspendate au abajururi conice din sticla, cu margine sablata, fiind fixate in tijele de otel  acoperite cu pulbere alba. Ele joaca rolul unor fascinante difuzoare de lumina, dand stralucire incaperii.