interioare interioare internationale

LET’S ROCK AGAIN!

Proprietarul acestei case din Beverly Hills (California) este un DJ nonconformist, care calatoreste mult prin toata lumea si care si-a dorit ca locuinta lui sa reflecte personalitatea sa dinamica. De aceea a apelat la un designer original, americanul Maxime Jacquet.

Text: Luminita Diculescu; foto: Tigran Tovmasyan

Dat fiind faptul ca viata lui si a partenerei sale se deruleaza intre doua avioane, fiind plecati foarte mult timp pe an, beneficiarul a achizitionat, in timp, mai multe apartamente, in diferite colturi ale lumii. Englezi de origine, proprietarii il cunosteau pe designerul american de cativa ani, acesta din urma amenajandu-le cateva locuinte pe teritoriul Marii Britanii. A fost, asadar, firesc ca, in momentul achizitionarii locuintei din Beverly Hills, sa-si doreasca sa colaboreze tot cu el.

Ceea ce a rezultat seamana cu un apartament al unui faimos star rock englez sau, asa cum ii place proprietarului sa spuna: “o bucatica rupta din paradisul mijlocului de secol trecut”.

Livingul generos este dominat de canapele si fotolii cu tapiterie de culoare metalica, aceasta nuanta avand darul de a induce in urechea vizitatorului efectul de compresie al unei chitare electrice. Argintiul puternic se oglindeste in luciul parchetului din lemn masiv, ca o reluare a refrenului adorat de public… Aceeasi nota cromatica “taioasa” o imprima tablourile de pe pereti, lampa de podea pare o toba care-si asteapta bateristul, iar covoarele moi, delicate aduc in peisaj o mangaiere efemera de claviatura.

Tenta romantica a livingului este conferita de tabla neagra instalata pe unul dintre pereti, prin intermediul careia cei doi parteneri de viata isi transmit mesaje atunci cand nu sunt impreuna.

Pentru ca nu este o casa locuita permanent, iar atunci cand proprietarii ajung in Beverly Hills nu gatesc, bucataria nu-si justifica prezenta in acest spatiu. Asa ca pentru gustarea frugala de dimineata a fost amenajat un colt simplu, cu o masa rotunda inconjurata de scaune.

DESIGN:

Studio Artline INC by Maxime Jacquet, www.maximejacquetdesign.com, tel: + 1 (323) 380 7638, SUA