amenajari amenajari clasice

Liniste si armonie in stil clasic

Materiale de calitate, atent alese, texturi fine, placute la atingere, iluminat bland, care-ti alina sufletul, nuante cromatice care-ti mangaie privirea si care inspira liniste si armonie. Acestea ar fi coordonatele amenajarii realizate de designerul Corina Saftescu.

Text: Luminita Diculescu, foto: Robert David

Un interior clasic intim, cald, care sa fie mai presus de moda si tendinte. Aceasta a fost dorinta proprietarilor casei in legatura cu amenajarea noului lor camin in stil clasic. Iar designerul Corina Saftescu le-a propus si a pus in practica o amenajare cu accente clasice, care s-a mulat perfect pe dorinta beneficiarilor, dar si pe suprafata pe care se desfasoara locuinta.

Cea mai importanta zona a casei este livingul, care are ca punct central semineul, un element care confera caldura interiorului, la propriu si la figurat. Astfel incat, in fata lui a fost organizata o zona de discutii relaxate, marcata de prezenta a doua canapele comode, cu tapiterie din material textil, garnisite cu pernute decorative, pentru un plus de confort. Doua fotolii Bergère, amplasate de o parte si de cealalta a semineului, par ca „dirijeaza” intreaga ambientare, invitand la eleganta si distinctie. Draperiile generoase si storurile delicate joaca, pe langa rolul functional, si unul estetic, iar iluminatul artificial, asigurat de candelabru si lampile cu alura nobila, creeaza o atmosfera de liniste si armonie. Acelasi rol il joaca si cromatica blanda, bazata pe nuante de crem, bej si alb. Nimic nu pare a tulbura linistea acestui spatiu, rupt parca de timpurile agitate pe care le traim.

Povestea continua in aceeasi nota in zona comuna bucatarie-dining. Mobilierul de culoare alba din zona spatiului de gatit, cu linii ferme, mareste vizual aceasta zona de factura clasica, dar cu influente rustice, prin designul cuptorului si al placilor ceramice. Diningul retine atentia prin contrastul dintre masa maro, cu taieturi drepte, sobre, si scaunele cu spatar rotunjit si tapiterie oranj, care par ca vor sa destinda atmosfera.

Bucataria nu se desfasoara pe o suprafata prea mare, insa este foarte bine organizata, cu mobilier alb amplasat pe cei doi pereti, la care se adauga o insula (cu multe spatii de depozitare) ce separa spatiul de gatit de dining.

Piesa centrala a dormitorului matrimonial este patul cu tablie inalta; el imprima camerei un aer masculin, contracarat insa de covorul cu imprimeu floral si de cateva tablouri mici, reprezentand flori, de pe pereti.