design sugestii

HOLUL, PRIMA IMPRESIE CONTEAZA!

 

Fie ca suna la usa un curier, fie ca vorbim despre prietenii tai, de indata ce deschizi usa casei, le vorbesti celorlalti despre stilul tau, despre statutul social, despre tine! Cu siguranta, atunci cand vorbim despre casa, holul de la intrare poate fi considerat cartea ta de vizita.

Istoria acestei zone este una lunga si interesanta, abia in secolul al 18-lea holul a luat forma si destinatia pe care o cunoastem azi, fiind folosit exclusiv ca spatiu de receptie, motiv pentru care decoratia dar si dimensiunile au fost mult reduse fata de casele din secolul al 16-lea si al 17-lea.

Holul trebuie sa fie un spatiu primitor, sa nu inhibe in niciun fel vizitatorul, sa fie decorat cu atentie, sa predomine o atmosfera calda unde se imbina elementele decorative, detaliile personale si elementele practice, functionale. Imaginea finala trebuie sa fie una memorabila!

In functie de dimensiuni, holul poate fi amenajat strict ca un spatiu de primire, unde curieul poate lasa corespondenta iar musafirii isi pot verifica tinuta intr-o oglinda, sau poate indeplini cu succes rolul de anticamera eleganta si confortabila, unde putem amplasa un fotoliu, o masuta sau o comoda pe care puteti expune mici amintiri sau poze din calatorii, varianta ce transforma acest spatiu intr-o adevarata galerie de arta.

In amenajarea holului trebuie stabilite de la inceput principalele puncte de atractie vizuala. Usa de intrarea in casa este cea mai importanta, iar perspectiva pe care o avem din acest unghi este cea mai importanta. Daca holul cuprinde mai multe usi trebuie urmarit sa avem o vedere placuta din fiecare, iar in proiectele de amenajare unde scara de acces la etaj este amplasata tot in holul de intrare nu trebuie omisa nici vederea de sus, din capatul scarilor.

Material realizat de Andreea Dicianu