amenajari amenajari clasice

Romantismul stilului clasic

Tema pe care a primit-o designerul Corina Saftescu inca de la prima intalnire cu proprietarii acestei case a fost “o amenajare romantica”, in perfect acord cu firea stapanilor locuintei. Ce a rezultat puteti admira in paginile urmatoare.

Desi este vorba despre o casa cu o suprafata generoasa, designerul a decis ca unul dintre lucrurile cele mai importante in realizarea amenajarii dorite de proprietari este ca incaperile sa beneficieze de cat mai mult spatiu, sa fie “aerisite” si luminoase. Tocmai de aceea, a decis inca de la inceput sa efectueze unele schimbari, in sensul ca bucataria si diningul au fost mutate la demisolul cladirii, acolo unde se mai afla si camera de oaspeti si o baie. In acest mod, intregul parter a revenit livingului, care inglobeaza si scara care conduce la etaj.

Spatiile nu au fost „rupte“ unele de altele, din punctul de vedere al amenajarii, elementul care le uneste fiind albul, intalnit din abundenta in toate zonele casei. In living, el pare a avea menirea de a proteja ambientul, apelandu-se la aceasta nonculoare atat la nivelul tavanului, care este din lemn casetat, la cadrul usii, cat si la plinta de la nivel inferior, care urmareste laturile incaperii.  In aceasta „rama“ alba sunt incadrate piesele de mobilier, elegante si confortabile: canapele ample, fotolii Bergère, comode din lemn masiv, completate de decoratiuni valoroase, cum ar fi mai multe picturi de secol XIX.

Impartirea zonei de la etaj valorifica la maximum spatiul existent, fara a se crea insa senzatia ca amenajarea are ceva fortat in ea. In primul rand, retine atentia biroul, organizat intr-o incapere de dimensiuni reduse, dar al carei farmec este dat de bovindoul in dreptul caruia este amplasata o bancheta.  Albastrul intens al tapiteriei, tapetul cu model floral si covorul in aceeasi nota dau o tenta ludica unui spatiu sobru prin definitie.

Pentru bai s-a respectat nu numai linia clasica a intregii amenajari, ci si cromatica delicata si prietenoasa. Obiectele sanitare sunt de cea mai buna calitate, designul lor se incadreaza in nota generala, iar oglinzile mari, inramate aduc o nota sofisticata spatiilor.

In living, tavanul din lemn casetat, vopsit alb, da un plus de luminozitate spatiului, inundat oricum de lumina naturala care patrunde prin ferestrele de dimensiuni mari.

Diningul nu este un simplu loc de luat masa. Peretii au lambriuri elegante, din lemn vopsit alb, cadrele scaunelor sunt in aceeasi nota, peretii sunt decorati cu mai multe tablouri, iar corpurile de iluminat prezinta o eleganta discreta.

Bucataria tradeaza pasiunea pentru gatit a proprietarilor, prin existenta amplelor spatii de depozitare, care ocupa doi pereti si incorporeaza aparatura electrocasnica de ultima generatie.

 „Am ales albul ca element care uneste toate zonele casei, el creand senzatia de spatii mai ample, dar, in plus, confera si un aer nobil amenajarii“ – Designer Corina Saftescu