design design news

SMEG LA FTK 2016, spectacolul calitatii

Organizat din doi in doi ani, FTK–Tehnologie in bucatarie a atras atentia prin diversitatea aparaturii electrocasnice , caracterizata prin capacitatea remarcabila de economisire a energiei, prin eficienta si prin confortul si siguranta pe care le asigura utilizatorilor.

Material realizat de Luminita Diculescu

Smeg  a fost, fara doar si poate, „regina balului” la aceasta editie,  prezentand o colectie exclusivista de frigidere realizata in colaborare cu Dolce&Gabbana. Plecand de la modelul frigiderului Smeg FAB28, cele doua companii au creat o adevarata opera de arta, cu un design spectaculos. Desi apartin unor domenii si medii creative absolut diferite, ele sunt unite de puternice valori si traditii, ce combina dimensiunile conceptului de „made in Italy”:  originile, intelese ca apartenenta la acelasi teritoriu si ca ”aer de familie”, memoria traditiilor si capacitatea creativa de a combina epoci si domenii cu sensibilitate artistica.
S-a nascut astfel un frigider special, FAB28 Smeg, cu o inconfundabila tusa Dolce&Gabbana, data de imaginile pictate de mainile artistilor sicilieni pe fiecare exemplar: lamai, trinacrie – triunghiul ce reprezinta simbolic Sicilia, numele pe care grecii l-au dat insulei, roata de sareta, cavaleri medievali, scene de batalie, toate elementele caracteristice poeziei, teatrului cu marionete si ale Saretei Siciliene, motive-simbol ale esteticii creatorilor Domenico Dolce si Stefano Gabbana. Temele dezvoltate pe fiecare dintre frigidere sunt apoi infrumusetate cu modele florale clasice.

Au rezultat astfel 100 de frigidere exclusiviste in care inovatia, unita cu atenta grija pentru detaliu, da viata unor piese unice, in care au fuzionat calitatea si tehnologia produselor Smeg cu creativitatea si maiestria artizanilor Dolce&Gabbana. Un proiect de design ”haute couture”, in care se regasesc si se combina stiinta si arta, pentru a da viata unor frigidere unice, cu un design spectaculos, care innobileaza spatiul, povestind o istorie in intregime italiana.