DESIGN INSPIRATIE

Casa de vacanta pe linia orizontului

O atmosfera relaxanta, calduroasa si confortabila, natura, liniste, lumina, acestea ar fi cuvintele cheie la care ne gandim cand facem asocieri pozitive si sunt conceptele care definesc interiorul unei case de vacanta. Insa atunci cand vorbim despre un apartament pe malul marii cele mai bune idei pentru amenajare sunt cele care graviteaza in jurul culorilor, texturilor si a accesoriilor legate de tarm.

Casa de vacanta, considerata o locuinta temporara, trebuie sa fie in primul rand luminoasa si aerisita, creand o oaza de relaxare departe de viata agitata a orasului. In amenajarea unui apartament pe malul marii totul este legat de spatiu si lumina, de modul in care interiorul comunica cu exteriorul, creand impresia unei dialog total. Folosirea peretilor din sticla este o varianta recomnadata in acest tip de amenajare, ce empatizeaza cu ideea de transparenta si reflectare a exteriorului. Aceasta varianta va ajuta sa profitati la maxim de privelistea naturii, de culorile „tabloului” marin si ofera mai multa lumina naturala. Posibilitatile de inchidere cu sticla sunt multiple si puteti alege diferite tipuri de sticla dar si diferite sisteme de prindere, astfel incat designul unui perete sticla poate fi ales astfel incat sa se potriveasca cu elementele adiacente cum ar fi finisajul peretilor, mobilierul si decoratiunile.

Keep it simple! Ei bine, simplitatea functioneaza! In felul acesta va puteti juca cu volumele si texturile fara a incarca decorul cu elemente inutile. Mobilier va fi distribuit astfel incat sa ocupe cat mai putin spatiu si este de preferat sa joace doua roluri, cum ar fi: o masuta de cafea ce ascunde un spatiu de depozitare sau o canapea care poate deveni un pat pentru oaspeti. Mobilierul specific acestor interioare este inspirat din trecut, dar si variante de mobilier modern, in liniile ce par a fi din nou studiate si reinterpretate, innoind si revolutionand conceptul original, pot crea spatii cu adevarat seducatoare.

Umplerea spatiilor interioare cu mobilier vechi sau mici piese de decor adunate din calatorii sunt in general o strategie comuna, insa modul in care acestea sunt reconditionate si mai ales mixate este esential. Trebuie pastrat insa spatiul aerisit, luminos, o atmosfera senina, relaxanta ce ii face pe cei mai multi dintre noi sa se simta acasa, sa-si regaseasca linistea si confortul personal, printr-un aspect calm, fara culori stridente sau forme extravagante.

Paleta cromatica este pastelata, inspirata de natura, domina nuantele de alb, crem, albastru pal, culoarea oului de rata, verde salvie, galben pal, teracota, nuante calde de lemn, accente de fuchsia sau galben intens. Motivele florale delicate si dungile merg perfect impreuna atat pentru decorarea ferestrelor, a peretilor cat si pentru tapitarea mobilierului. In mod traditional, casa de vacanta este mai putin „casual” decat resedinta din oras si tesaturile din fibre naturale, cu texturi aspre, cum ar fi panza de sac si materialele din bumbac organic, ajuta in reflectarea unei atmosfere boeme. Ca mic mobilier, cosurile impletite sau cutiile de depozitare, politele si rafturile pot gazdui colectiile preferate sau micile obiecte de arta.

Amenajarea unui apartament de vacanta, amplasat pe malul marii, permite o mare varietate stilistica si un echilibru ideal intre stilul clasic si necesitatile contemporane. Culori insorite, materiale naturale, texturi inspirate de nisip si accesorii create cu ajutorul elemnetelor din natura, vor aduce exteriorul inauntru creand un spatiu plin de viata.