INTERIOARE

Clasic din secolul XIX

Ambientarea intregii case aminteste de stilul clasic specific sfarsitului de secol XIX, de aceea piesele vechi, valoroase detinute de proprietari au fost foarte atent combinate cu altele noi, de buna calitate. Decoratiunile, pastrand aceeasi linie, au fost cumparate in timp de la diverse magazine de antichitati din tara si din strainatate, multe dintre ele provenind de la Victor Antiques.

In prim-planul parterului se afla livingul impozant, cu ample spatii vitrate. Usile si ancadramentele geamurilor au fost refacute, imprimandu-li-se o amprenta art&craft. Retine atentia si soba alba, care a fost realizata pe comanda in strainatate, dupa tiparul sobelor din urma cu un secol. La nivelul mobilierului, nu pot fi trecute cu vederea doua superbe fotolii Bergère datand din secolul al XlX-lea, atent reconditionate, care fac echipa buna cu doua canapele noi, dar apropiate ca design.

Biblioteca alba, care se desfasoara pe o intreaga latime a incaperii, este o piesa de mobilier noua, al carei model a fost conceput astfel incat sa se integreze decorului. Parchetul din lemn masiv, lampile retro, draperiile ample si delicate intregesc un tablou elegant si pretios. Din punct de vedere cromatic, pentru aceasta zona s-a preferat o combinatie de nuante deschise, care sa puna perfect in valoare spatiul. De altfel, albul se regaseste in toate zonele casei, ca un element de rafinament, punctat de accente de culoare.

In zona bucatariei, aceste accente sunt date de scaunele wenge din zona barului, dar mai ales de caramida aparenta aplicata pe mai multe portiuni de zid. Mobilierul din zona bucatariei este in stil clasic, ingloband electrocasnicele cu design retro. Cabinetul cu alura supla, datand de peste o suta de ani, o adevarata opera de arta, amplasat in zona bucatariei, pare a transmite mesajul ca bucataria se bucura de o la fel de mare importanta in aceasta casa ca si livingul.

Mansarda este un loc care creeaza senzatia ca este rupt de lume si de timp, o zona a relaxarii perfecte, unde domneste armonia deplina. Inconjurata aproape in intregime de spatii vitrate, incaperea este inundata de lumina si din partea superioara, prin intermediul ferestrelor de mansarda. Vegetatia matura care „zambeste” interiorului confera mansardei un aer boem, plin de poezie. Grinzile care strabat intregul plafon par a proteja decorul cald si delicat.

Text: Luminita Diculescu Foto: Razvan Bestea

Designer Corina Saftescu, Cass Design