INTERIOARE

Chic parizian cu parfum
de lavanda provensala

Cand un proprietar amator de arta si iubitor al lucrurilor de calitate se intalneste cu un arhitect cu har rezulta un ambient cu un veritabil parfum de lavanda provensala, un decor in care rafinamentul parizian se imbina la superlativ cu romatismul din Provence.

Franta este marea iubire a doamnei casei si de aceea Hexagonul a fost locul preferat unde a realizat la comanda cea mai mare parte a mobilierului din casa. Acesta a fost completat de obiecte executate in tara, dar care se incadreaza perfect in ambient, asa cum este cazul ramei-biblioteca din spatiul livingului.

Designul este accentuat de decoratiuni achizitionate, in majoritatea lor, tot din Franta, din magazinele de antichitati: tablouri, pernute decorative, papusi de colectie, vase vechi de alama, un godin reconditionat, felinare supradimensionate.

Ca intr-un tablou perfect cu atmosfera provensala, nu lipseste, din acest ambient, elementul floral, regasit fie in forma sa naturala, fie in imprimeul draperiilor, in forma corpurilor de iluminat, dar si in pictura realizata de un artist plastic pe vechile calorifere, reconditionate si patinate, ale casei.

Travertinul brut din zona bucatariei si placile ceramice din bai te poarta si ele prin majestuosul Provence. Inchizi ochii si parca simti plutind in aer mirosul chiparosilor si al lavandei de pe intinsele campii care i-au inspirat odinioara pe post-impresionisti…

Text: Luminita Diculescu Foto: Robert David

Design: Arh. Anca Iorgoveanu, Diana Vladescu