DESIGN TENDINTE

DESIGN CHAT

De la o editie la alta, membrii Observatorului MAISON&OBJET cauta si analizeaza micro-semnalele de avertizare ale schimbarii. Acestea ajuta la definirea temei principale de inspiratie, explorata si dezvoltata in Maison&Objet Inspirations Book si pusa in scena in trei zone distincte care au fost incredintate lui François Bernard (Croisements), Elizabeth Leriche si, respectiv, Vincent Grégoire (NellyRodi).

In editia inceputului de an a targului, tema centrala „MAKE” a fost exprimata in sectiunile intitulate: „NATURE MADE”, „HUMAN MADE” si „TECHNO MADE”.

NATURE MADE

Oameni de stiinta, artisti si designeri evoca spiritul Mamei Natura si cocheteaza cu legile ei in ritualuri aproape de tainele vrajitoriei. Prin sansa, experiment si mutatii, acesti bio-magicieni dau nastere unor lucruri minunate. Astfel, prind contur creatii fascinante care edifica o noua generatie de obiecte. Observarea fenomenelor naturale sustine cautarea cunoasterii si a frumusetii si asta conduce oamenii de stiinta si designerii catre o platforma comuna de experimentare. Munca lor anticipeaza abordari ale fabricatiei care imita sau chiar utilizeaza caile dezvoltate de structurile vii, spre a recrea magia lor fascinanta si mutatiile lor spontane.

Material realizat de Andreea Dicianu; layout Maria Culica