DESIGN INSPIRATIE

Decor jazz pentru o atmosfera de mister si eleganta atemporala

Tendintele anului 2016 aduc schimbari semnificative in abordarea amenajarilor interioare.

Unul din trendurile ce s-au evidentiat in acest an este cel care aduce in prim-plan linii masculine, sobre, volume geometrice precise imbogatite cu detalii metalice pretioase, o atmosfera de mister si eleganta atemporala.

In materie de culori se identifica o accentuata inclinatie spre tonurile naturale inchise: gri, bej, crem, negru, toate completate de nuantele nisipii si accente cromatice reci, dand impresia unui confort auster, unde culorile sunt utilizate cu mare atentie, chiar cu retinere.

Indiferent de nuanta dominanta aleasa, tonurile de gri reprezinta cea mai echilibrata si mai armonioasa paleta cromatica neutra si poate fi folosita cu succes atat pentru finisajul peretilor cat si pentru pardoseala. Este o alegere perfecta impotriva stresului cotidian, aduce liniste intr-o incapere, o stare de calm profund si omogenizeaza toate nuantele cuprinse in amenajare.

In ceea ce priveste piesele de mobilier, un set de lacuri fine, mate sau lucioase, oglinzi patinate, marmura si esente de lemn pretios, completeaza colectiile pentru toate zonele, aproape fiecare piesa venind imbogatita cu detalii grafice indrazneate si finisaje metalice fine. Canapele si fotolii finisate cu tesaturi de catifea sau tapitate in  piele Nabuk completeaza aceasta amenajare, iar rezultatul este un mediu cald, confortabil si modern, care imbina artistic maiestria traditionala si nevoile practice ale vietii moderne. Destul de versatile pentru a satisface o gama larga de gusturi in materie de decor interior, aceste piese de mobilier au capacitatea de a aduce o dimensiune urban-eclectica, cu personalitate, creand un spatiu ce se apropie de arta.

Pentru obtinerea unui decor scenografic, optati pentru unul sau mai multi pereti finisati intr-o nuanta mai inchisa, creand astfel o zona spectaculoasa ce face transmitere la atmosfera misterioasa si dramatica din Film Noir. In aceasta situatie, pentru a evita un spatiu mai degraba sumbru decat placut, nu trebuie piedut din vedere ca aceast tip de amenajare este dependenta de lumina naturala, care ii pune cel mai bine in valoare diferitele tonuri subtile. In completare, corpurile de iluminat ce vin sa accentueze fiecare zona, sunt alese in ton cu mobilierul sI pozitionate astfel incat sa sublinieze contrastele texturale, care sunt esentiale in acest tip de amenajare. Fie ca vorbim de lampadare grandioase, lampi de masa sau aplice decorative, bronzul sau metalul cromat in combinatie cu sticla sau marmura sunt ideale.

Aceasta este o varianta eleganta de a decora un interior folosind piese de mobilier elegante si detalii pretioase, imbinate pentru a descoperi un nou limbaj al esteticii, mai proaspat si mai personal.