DESIGN DESIGN NEWS

IQOS World in viziunea artistului Alex Chinneck, la Milano Design Week 2019

“IQOS World revealed by Alex Chinneck” și-a deschis nu ușile, ci pereții la Milano Design Week 2019, în cadrul Fuorisalone 2019. Cunoscută drept casa cu fermoar, creația îi aparține artistului britanic Alex Chinneck și a fost concepută în colaborare cu IQOS (Philip Morris International), brandul de dispozitive inovatoare de încălzire a tutunului.

 

IQOS, alături de artistul britanic, a reconstruit un spațiu diferit pentru iubitorii de artă, design și nu numai, casa fiind vizitată de peste 200.000 de oameni într-o singură săptămână.

 

Alex Chinneck a folosit deja recognoscibila lui semnătură, fermoarul supradimensionat, care, în acest caz, desface fațada unei clădiri din cadrul Spazio Quattrocento (Via Tortona 31), oferind publicului indiciile unui viitor mai bun.

„Ne-am propus să impresionăm publicul prin intermediul materialelor familiare și formelor arhitecturale atipice. Ne-am dorit să umplem spațiul de lumină și culoare, elemente care oferă pozitivism și o stare de bine privitorului”, a spus Chinneck.

Proiectul a fost realizat în doar cinci săptămâni, în trei fabrici din Germania și cu sprijinul mai multor specialiști din diverse domenii. Intersecția dintre arhitectură, design, inginerie, artă și teatru este vizibil prezentă în  proiectul „IQOS World revealed by Alex Chinneck”.

Casa cu fermoar a fost desemnată de presa internațională ca fiind una dintre cele mai spectaculoase și instagramabile instalații din cadrul Milano Design Week 2019, fapt confirmat de zecile de mii de persoane care au vizitat expoziția, obligând, astfel, municipalitatea să limiteze, pentru prima dată, accesul în Via Tortona 31.