DESIGN INSPIRATIE

Terasa, resedinta mea de vara

Crearea unei oaze de relaxare sub cerul liber, care sa te ajute sa evadezi din viata agitata a orasului, este varianta ideala pentru sezonul estival, indiferent daca vorbim despre casa de vacanta, despre gradina resedintei, sau despre un coltisor retras al terasei. Chiar daca un astfel de loc pare un vis frumos sau un proiect prea complicat, hai sa visam!

Mobilierul pentru exterior, corpurile de iluminat si solutiile mai complexe pentru bucatarie sau chiar baie au intrat in atentia designerilor care propun acum variante din ce in ce mai ingenioase si sigure pentru amenajarea unei locuinte temporare in exterior.

Desigur, materialele din care este realizat mobilierul si textilele folosite pentru finisaje trebuie sa fie suficient de rezistente pentru a nu se deteriora in contact cu aerul umed (poate si sarat, daca amenajarea este realizata la mare) si cu razele soarelui, dar trebuie sa aiba si valente estetice.

In alegerea stilului amenajarii va veti ghida dupa specificul gradinii, al terasei si dupa arhitectura casei, acestea fiind si criteriile dupa care se va alege paleta cormatica, accesoriile etc. Din punct de vedere cromatic, culorile care reflecta cerul, marea, nisipul, lumina soarelui intalnita pe tarm sau verdele gradinii, sunt ideale.

Atat zona de living cat si locul de luat masa, zonele cele mai importante ale acestui tip de amenajare, trebuie sa fie generoase, suficient de mari pentru a gazdui toata familia si prietenii iar mobilierul ales trebuie sa fie confortabil si rezistent.

Pentru amenajarea unei bucatarii in aer liber, calitatea materialelor si sistemele incorporate in corpurile de mobilier, sunt esentiale. Variantele de bucatarii exterioare realizate din otel inoxidabil sunt ideale, acest material fiind singurul care ofera garantia durabilitatii si consecventa performantelor în utilizarea în aer liber. Pe langa variantele de gratare, construite sau electrice, optiunea unei unitati de gatit complexe, care ofera atat spatii de depozitare generoase cat si solutii profesionale pentru gatit si prepararat alimentele, este ideala.
Optiunea unei cabine de dus exterior este extrem de versatila si completeaza perfect zona exterioara a casei. O alta varianta, mai putin costisitoare, poate fi amenajarea unui dus in aer liber, cu sau fara pereti, simplu, racordat la un furtun folosit de proprietar pentru activitatile de gradinarit. Daca doriti un paravan, pentru mai multa intimitate, variantele din lemn sau bambus sunt pe cat de decorative, pe atat de practice. Pentru aceasta varianta, este totusi indicat sa turnati o fundatie sau sa folositi un strat de prundis pentru drenarea apei.

Pentru spatiile si situatiile in care nu se poate amenaja intreaga zona in exterior,  crearea unei relatii interior-exterior, cu ajutorul peretilor vitrati, nu este doar o incercare de a ajunge mai aproape de natura, ci si de a transforma casa intr-un colt de natura.