AGENDA NEWS AGENDA

Bicicleta din bambus

bicicleta2

Daca bicicletele obisnuite nu sunt suficient de durabile pentru tine, o bicicleta din bambus ar putea fi raspunsul la cautarile tale. The Bamboo Bicycle Club si-a inceput activitatea la Londra, ca un atelier de consolidare a bicicletelor, iar acum creeaza kituri care contin toate elementele necesare pentru a-ti construi la domiciliu un cadru de bicicleta din bambus.

Pe langa beneficiile de mediu (bambusul este biodegradabil), acest material prezinta si alte avantaje: este mai durabil decat fibra de carbon sau otelul; are o rezistenta la tractiune mai mare decat otelul, este mai usor decat acesta si, potrivit site-ului Bamboo Bicycle Club, are efecte excelente de amortizare a vibratiilor si a zdruncinaturilor provocate de imperfectiunile strazii.

Bicicleta poate fi construita in doua zile. In prima zi se efectueaza masuratori si se taie fiecare dintre laturile suportului la dimensiunea dorita. A doua zi, bicicletei i se aplica o rasina epoxidica, dupa care cadrul poate fi echipat cu componente specifice bicicletelor.