AGENDA NEWS AGENDA

PRITZKER AWARD 2023

Sir David Alan Chipperfield CH a fost distins cu Premiul Pritzker de Arhitectură pentru anul 2023, marcând recunoașterea internațională a contribuțiilor sale semnificative la domeniul arhitecturii.

 

 

Cunoscut pentru abordarea sa subtilă, dar puternică, și pentru eleganța inconfundabilă, Sir David Alan Chipperfield CH este un arhitect prolific, reprezentând o voce radicală prin abordarea sa echilibrată. El se remarcă prin reținerea sa, evidențiind reverența pentru istorie și cultură în proiectele sale, respectând mediile construite și naturale preexistente. În același timp, el redefinește funcționalitatea și accesibilitatea în construcțiile noi, renovările și restaurările sale, adoptând un design modern atemporal care se confruntă cu provocările climatice, transformă relațiile sociale și revigorează orașele.

Morland Mixité Capitale, Credit foto: Simon Menges

Cu această onoare, Sir David Alan Chipperfield se alătură unui grup exclusiv de arhitecți de excepție care au fost recunoscuți prin Premiul Pritzker, considerat cea mai înaltă distincție în domeniul arhitecturii.

Premiul Pritzker pentru Arhitectură 2023 nu este doar o recunoaștere a carierei excepționale a lui Sir David Alan Chipperfield, ci și o afirmare a importanței sale în modelarea viitorului arhitectural, integrând armonios istoria, cultura și necesitățile contemporane în operele sale remarcabile.

Credit foto: www.pritzkerprize.com