LIFESTYLE TIMP LIBER

14 th LANE

Pornind de la o atenta documentare si povestea primului tramvai electric din Bucuresti, tramvaiul numarul 14, arhitectii si designerii de la Yellow Office au reusit amenajarea unui spatiu experimental care, desi sugereaza o statie de tramvai, inclusiv prin amplasarea aici a unei sine adevarate, invita mai degraba clientii la zabava.

In ciuda temei localului, nu stilul industrial este cel care caracterizeaza in totalitate spatiul. Grija continua pentru calitatea materialelor – barul din piele naturala, placajul atent selectat si finisat, elementele de terrazzo, plantele – incadreaza amenajarea intr-un stil experimental.

Spatiul este optimizat, cu zone care functioneaza divers in functie de momentul zilei, de la loc de baut cafeaua, la restaurant de 300 de persoane si local à la carte. Cromatica este imprumutata de la culoarea verde a tramvaiului 14, singurul accent din spatiu, care este insa adus la viata prin utilizarea inteligenta a texturilor – beton, terrazzo, placaj/ lemn, metal, piele.

FOTO: Cosmin Dragomir

DESIGN:
Yellow Office
Vladimir Mindru, Irina Lupu
www.yellowoffice.ro
https://14thlane.ro/ro