LIFESTYLE TIMP LIBER

JOBEN BISTRO BUCURESTI

Povestile frumoase merg mai departe. Asa s-au gandit fondatorii conceptului Joben Bistro atunci cand au decis sa recompuna istoria de succes a localului din Cluj, primul local Steampunk din Romania, si la Bucuresti.

De aceasta data au creat aici o cu totul alta atmosfera, valorizand provocarile oferite chiar de spatiul bucurestean: o cladire din centrul istoric al Capitalei, a carei succesiune de functiuni si destinatii este in sine o poveste.

Elementul central al amenajarii, care isi propune sa transporte vizitatorii intr-un spatiu anistoric, il reprezinta balonul decupat dintr-o caleasca, suspendat la nivelul plafonului. Design-ul barul duce mai departe ideea de transport, ilustrand prin structura evolutia locomotivei pana in perioada industriala. Zona opusa, ce delimiteaza un spatiu VIP, elevat la propriu si la figurat, se afla sub semnul timpului – numeroase ceasuri vechi ii fac simtita prezenta. La capatul parterului, descoperim o sera cu aer de secolul 18, iar acest spatiu are dublu rol: acopera zona functionala a localului oferind in acelasi timp o bula de verdeata si liniste.

O data ajunsi la etaj, ne bucuram atat de perspectiva asupra parterului, cat si de proximitatea barului amplasat surprinzator chiar in golul din pardoseala. Iar fix deasupra serei de la parter intram intr-un spatiu-biblioteca, a carei pardoseala incorporeaza o harta de secolul al XIX-lea.

Senzatia de calatorie in timp e subliniata de zidurile din beton aparent si accentuata de tubulatura pentru ventilatie, revopsita. Alaturi de acestea, toate obiectele vechi utilizate in amenajare duc mai departe cu succes povestea Steampunk si in Joben Bistro Bucuresti.

Text: Anca Chimoiu; foto: Antoniu Pop

DESIGN
NADO
ARHITECTI: Andrei Vlas, Racasan Horea, Alina Maier, Stefan Perse
http:aanado.roa
www.jobenbistro.ro