INTERVIURI

INTERVIU DESIGNER
MIHAI POPESCU

Dupa absolvirea cursurilor sectiei de Design din cadrul Facultatii de Arhitectura, a realizat scenografia pentru diverse evenimente de lansare de produse, la solicitarea agentiilor de publicitate. Nu s-a simtit niciodata atras de proiectele rezidentiale, de aceea se concentreaza pe amenajarea de restaurante, baruri si cluburi. Este fondatorul biroului Twins Studio.

 

Ce stimuleaza mai mult imaginatia unui designer: amenajarea unui spatiu de locuit sau a unuia HORECA? De ce?

Sunt fascinat de spatiile care aduna laolalta oameni multi, asadar, prefer HORECA. Exista multe drivere care transforma un simplu spatiu intr-unul primitor, de calitate. Conectarea dintre ele cred ca stimuleaza orice designer. Atat operatorul, cat si consumatorul, pozitionarea unui spatiu, lumina, identitatea vizuala, originalitatea cu care sunt intalnite toate acestea sunt principiile de la care porneste amenajarea unui spatiu. Strada. Calatoriile. Experientele. Fie ca e vorba de Londra, New Dehli, Milano, New York, Munchen, Paris, primul lucru pe care il fac atunci cand ajung intr-un oras este sa ies in strada, intre oameni, in aglomeratie, sa aud zgomotul strazii. Si la Bucuresti fac la fel.

Care sunt sursele de inspiratie in ambientarea unui astfel de spatiu?

Mediul social, interactiunea cu cei din jur, freamatul unui oras mare emana o forta incredibila, care imi aduce inspiratie.

Cel mai frumos spatiu de acest gen din lume pe care l-ati vizitat este… De ce?

Nu putem vorbi in particular despre un loc, sunt multe. Spun cateodata „La piu bella vista del mondo”.

Care este partea cea mai dificila in amenajarea unui spatiu HORECA? Dar cea mai placuta?

Impartirea spatiului in functie de utilitati, functiuni. Asa cum spunea Brancusi, cel mai greu lucru este sa te pui in starea de a face, pregatirea terenului de ideatie. Odata rezolvat matematic, logic, partea de creatie se deschide in mii de directii.

In ce loc din lume v-ar placea sa aveti propria cafenea? De ce?

In Bucurestiul meu. Pentru ca il iubesc!


Material realizat de Monica Ady; Foto Twins Studio www.twinsdesign.ro