AGENDA NEWS AGENDA

Arta lui Hirotoshi Ito, prima data in Romania

Galeria Galateca expune pentru prima data in Romania creatiile artistului japonez Hirotoshi Ito, recunoscut pentru amestecul de umor si absurd din opera sa. Arta japonezului se poate admira in perioada 10-14 octombrie, in cadrul expozitiei ”Pleasures of Paradox. The fine stone”. Intrarea este libera!

Hirotoshi Ito cauta sa arate ca, multi alti artisti inainte lui, ca piatra nu este doar dura, rece si inabordabila. Operele sale dezvaluie o piatra maleabila, calda, aproape umana. Meticulos, cu talent si multa imaginatie, Hirotoshi Ito se foloseste de aceste trasaturi ascunse ale pietrei pentru a lansa idei provocatoare in fiecare lucrare a sa.

Hirotoshi Ito s-a nascut in 1964 si provine dintr-o veche familie de pietrari. A absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts in 1982 si a continuat de atunci sa scoata la lumina cat mai multe ”mistere” din universul pietrei naturale. Creatiile sale fac parte din mai multe colectii particulare si sunt gazduite de diferite muzee.

Expozitia ”Pleasures of Paradox” reprezinta un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de catre PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatra naturala din Romania. Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE: Ne dedicam complet proiectelor curajoase pe care le sustinem si vrem sa punem Romania pe harta liderilor in design si arhitectura. Pentru noi, fiecare bucata de piatra naturala este o opera de arta sculptata de natura: unica, expresiva, tulburatoare. De aici si admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne serveste drept sursa de inspirație, dar si dorinta de a prezenta universul sau comic-absurd acasa, in Romania.