AGENDA NEWS AGENDA

CERSAIE 2014

La sfarsitul lunii septembrie, orasul italian Bologna a gazduit a 32-a editie a Cersaie, Targul International de Placi Ceramice si Echipamente pentru Bai.

Asa cum a obisnuit deja, Cersaie nu este o simpla expozitie, ci locul anual de intalnire al celor mai importanti actori din domeniul designului de bai: companii producatoare, arhitecti si designeri renumiti, specialisti in domeniul constructiilor, publicul larg.

Zona care a incitat in cea mai mare masura atentia vizitatorilor a fost, ca in fiecare an, aceea a producatorilor de placi ceramice, unde au fost scoase in evidenta tendintele pentru 2015.

Culori calde, delicate, surse de inspiratie care variaza de la rustic la forme rafinate, dar si liniile clasice: acestea sunt principalele tendinte expuse la Cersaie 2014.

Dorinta de a aduce culoare in interioare este o tema ce apare frecvent, anul acesta fiind exprimata într-o paleta de nuante monocrome, sobre, ce include tuse de rosu mat pana la maro, griuri, verde petrol sau nuante temperate de albastru-violet. Din aceasta paleta nuantele de maro, antracit, bej si gri sunt vedetele de necontestat ale celor mai recente colectii.

Cele mai recente tendinte prezentate de producatorii de mobilier de baie pot fi rezumate în doua cuvinte: personalizare si optimizare. Game de obiecte sanitare colorate, contrastand putenic cu gresia si faianta  sau colectii puternic decorate, in nuante delicate  tone-sur-tone, au atras atentia.