AGENDA NEWS AGENDA

CER-SEA valorifica plajele pe timpul iernii

Editia din acest an a Cersaie a adus in atentia vizitatorilor un proiect de punere in valoare a zonelor de plaja italiene pe perioada extra-estivala. Propunerea apartine designerului Davide Vercelli

Dupa succesul din 2013 cu expozitia Aggregàti, designerul Davide Vercelli a revenit la editia din acest an a Cersaie cu CER-SEA, un proiect conceput in colaborare cu Angelo Dall’Aglio, menit sa aduca, pentru prima data, plajele italiene la Expozitia Internationala de Placi Ceramice si Mobilier pentru Baie.

Ideea a pornit de la faptul ca frumoasele tarmuri italiene reprezinta una dintre resursele cele mai importante de mediu si economie ale peninsulei, de aceea designerul a considerat potrivit ca ele sa fie aduse in atentie si in timpul sezoanelor in care nu sunt luate cu asalt de turisti.

Pentru expozitia CER-SEA, Davide Vercelli si Angelo Dall’Aglio au imaginat o plaja mare într-o versiune dubla: de vara si de iarna, „spectacolul“ desfasurandu-se pe o suprafata de 1.200 de metri patrati. In acest mod, vizitatorii au putut experimenta o coasta marina multi-sezon: de o parte, un cadru natural placut pentru relaxare in sezonul de vara, iar de cealalta parte a fost pus in evidenta fondul de activitati culturale si de afaceri care migreaza în timpul iernii din zona urbana pe plaja.