AGENDA NEWS AGENDA

Design pentru lumina in Africa

 

Grupul VELUX (care sarbatoreste 75 de ani de existenta) in parteneriat cu Little Sun, o organizatie sociala care activeaza la nivel global, initiata de renumitul artist Olafur Eliasson si de inginerul Frederik Ottesen, organizeaza un concurs pentru a imbunatati conditiile de viata in zonele izolate de pe glob, unde nu exista electricitate. In cadrul acestui concurs international, studentii de la facultatile sau sectiile de design sunt invitati sa aduca lumina in zonele izolate din Africa prin proiectarea unei lampi solare Little Sun, intr-o editie speciala. Lampa trebuie sa fie accesibila (de aceea costul productiei nu trebuie sa depaseasca 4 euro) si portabila (greutatea ei nu trebuie sa fie mai mare de 300 de grame.

Se vor produce 29.000 de lampi conform conceptului castigator si un numar substantial de lampi vor fi vandute la preturi rezonabile in zonele izolate din Africa.

Inscrierea la concurs se face intre  3 noiembrie 2014 si 15 martie 2015.

Toate proiectele trebuie depuse in format JPG sau bitmap, de calitate buna, pentru a putea fi analizate pe un monitor de 12.5 inch cu o rezolutie de 1,366 x 768 pixeli. Imaginile trebuie insotite de o descriere a proiectului de maxim 500 de cuvinte, scrisa in limba engleza. De asemenea, participantii trebuie sa depuna un film de 30 de secunde care sa prezinte proiectul. Detalii la inregistrarea pe www.naturallight.org. Info: www.press.velux.com, twitter.com/velux, facebook.com/velux, tel: 0268.402.723