agenda news agenda

Citroën C5 Aircross, un SUV ultra-confortabil si modular

William CROZES@AUTOMOBILES CITROËN

Noul model Citroën C5 Aircross se remarca drept cel mai confortabil SUV din segmentul sau, datorita celor doua inovatii exclusive Citroën, suspensia cu amortizare hidralulica prograsiva si scaunele Advanced Confort. Se prezinta ca un SUV clasic, datorita rotilor mari, designului robust si garzii la sol ridicate, fiind in acelasi timp un model specific Citroën, prin caracteristicile si personalitatea sa.

Citroën C5 Aircross este un SUV compact iar motorizarea diesel de 2 litri si 180 CP cu o cutie automata cu 8 trepte moderna transforma sofatul intr-o adevarata placere.

William CROZES@AUTOMOBILES CITROËN

Printre punctele tari ale acestui SUV se afla suspensiile care sunt cu amortizare  hidraulica progresiva.  Aceste amortizoare te fac sa simti acelasi confort ca in cazul suspensiilor  pe perna de aer, transformand deplasarile lungi pe drumurile din Romania intr-o calatorie placuta.

Cutia  automata de viteze  cu 8 trepte are o transmisie de generatie noua cu un convertizor de cuplu, lucru ce face ca aceasta cutie sa se remarce printr-o suplete extraordinara cu o inertie redusa, lucruri care duc la un consum scazut dar si un raspuns prompt al cutiei de viteze.

Copyright William CROZES @ AUTOMOBILES CITROËN

In partea din fata, Citroën C5 Aircross are geamuri duble laminate ceea ce face ca nivelul de zgomot sa fie mult mai redus si de asemenea temperatura se pastreaza mai bine in habitaclu.

Un alt aspect important la acest SUV il reprezinta scaunele, scaunele din fata avand un sistem Advanced Confort, sunt dotate cu niste pernute cu spuma de memorie care fac sa te simti foarte confortabil la volan. Cele 3 scaune din spate sunt inviduale si se regelaza separat prin culisare fata/spate, ceea ce duce la optimizarea spatiului. Acest sistem cu 3 scaune individuale in spate este un sistem unic pe acest segment.

Copyright William CROZES @ AUTOMOBILES CITROËN

O alta dotare a Citroën C5 Aircross o reprezinta pilotul automat adaptiv, functie ce face mult mai placuta si odihnitoare deplasarea, in special pe autostrada.

Citoren C5 Aircross este dotat cu o camera de supraveghere pozitionata in spatele oglinzii, care este foarte usor de folosit si are si un port cablu pentru a descarca informatia stocata.

Pentru a va convinge singuri de performantele si de confortul acestui model va recomandam sa il testati neaparat si neintarziat!