AGENDA NEWS AGENDA

COVOARE CU DESIGN INSPIRAT DIN NATURA,
COMPLET RECICLABILE

De-a lungul ultimilor ani, in special in ultimele doua decenii, ecologia a devenit o prioritate pentru producatorii de produse pentru casa, care investesc in echipamente si tehnologii inovatoare ce respecta mediul si promoveaza sustenabilitatea. Aceasta initiativa aduce beneficii atat pentru consumatori, cat si pentru planeta. Alegand astfel de produse, putem contribui cu totii la protejarea mediului si la creearea unui viitor mai verde si mai sanatos.

 

Astfel de produse sunt covoarele din colectia Mediterraneo, prima colectie de covoare pentru interior&exterior, realizata 100% din fibre reciclate si reciclabile integral, la finalul ciclului de viata, produse ce pot fi gasite la Carpet&More.

O colectie restransa de covoare, ce poate fi utilizata atat la interior cat si la exterior, Mediterraneo, de la Object Carpet, creata de Matteo Thun și Antonio Rodriguez, doi arhitecti talentati si apreciati la nivel international, pune accentul pe durabilitate si functionalitate, eleganta si frumusete naturala, impresionand prin aspectul sau autentic mediteranean si prin rezistenta la intemperii.

In ciuda aspectului aparent robust, covorul este surprinzator de suplu si moale la atingere. Cu un design inspirat din natura, covorul se poate integra in proiecte, atat la interior cat si la exterior.

Materialul de baza, din care sunt create noile covoare Mediterraneo, este plasticul reciclat din deșeuri industriale si de consum. Filarea fina, tradiționala, a diferitelor tipuri de fire folosite pentru aceasta colectie, dau covoarelor o textura placuta, moderna, cu un aspect natural si o senzatie autentica, un produs complet reciclabil, cu proprietăți remarcabile, creat cu responsabilitate fata de mediul inconjurator.

Procesarea si reciclarea deseurilor pentru crearea acestei colectii de covoare, are la baza un proces complex, ce presupune mai multe etape, in care deseurile colectate, sortate si curatate sunt transformate in aschii de poliester. Apoi, acestea sunt transformate in fibrele filamentare din care este realizat covorul. In comparatie cu productia clasica de covoare din poliester, acest proces de producție sustenabil evita în mod semnificativ emisiile de CO2, iar dupa utilizare, covorul poate fi reciclat, de nenumarate ori.

Mai multe informatii pe www.carpetmore.ro .