NEWS AGENDA

DESIGN STORIES,
PRIMUL PODCAST DESPRE DESIGN DIN ROMANIA
LANSAT DE ARHITECTII ALINA VILCU SI OMID GHANNADI

Design Stories, își propune să ofere inspirație amatorilor și în egală măsură o scenă profesioniștilor – cu discutii  autentice, cu dialoguri ușor accesibile, cu informații de prima mână din marele domeniu al esteticii.

Proiectul este inițiat de către arhitectii și designerii Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, consacrați public la Visuri la Cheie, fondatori ai școlii de design Inside Academy și ai organizației non-profit Inside Social.

Design Stories spune, în primul rând, poveștile oamenilor pasionați de design, un podcast în care designul se trăiește. În cadrul său sunt invitați arhitecti si designeri din România sau persoane publice, care sunt sau au fost atrași de design și arhitectură.

„Credem cu tărie că Designul trebuie gândit și creat pentru a fi folosit, și nu pentru a constitui o poză frumoasă. Mult timp, designul de interior a fost considerat drept „fratele vitreg” al arhitecturii, o preocupare mai degrabă frivolă, fără miză sau semnificații majore, un moft. Însă, spațiile interioare în care ne petrecem peste 80% din viață sunt cele care ne influențează cel mai mult existența, aproape fără să ne dăm seama. Sunt scenografiile unei piese de teatru în care NOI suntem actorii principali. Cu Design Stories, ne propunem sa rămânem o voce sinceră, imparțială și mai ales caldă și să facem lumea înconjurătoare, prin design, un loc mai frumos”, a declarat Alina Vîlcu.

Podcastul este găzduit de canalul de YouTube Inside Channel