agenda news agenda

Mazda CX-3 2018, tehnologie si confort

Odata cu versiunea Mazda CX-3 2018, al carei aspect releva maturizarea limbajului de design KODO care presupune proiectarea manuala, soferii pot opta pentru noul motor diesel de 1.8 l si 115 CP, in timp ce profita la maxim de sistemul de infotainment, compatibil acum cu sistemele Apple CarPlay si Android Auto, disponibile optional.

La exterior, grila frontala confera mai multă sportivitate, iar jantele de 18 inchi au un design nou. Montantii laterali sunt in nuanta negru piano. Pentru un plus de eleganta, pragurile laterale si partea de jos a spoilerului frontal au fost cromate. In partea din spate, stopurile sunt LED.

La interior, soferul opereaza mai usor frana de parcare, care este electrica, iar consola centrala integreaza si o cotiera, pentru mai mult confort. Pasagerii din spate au la dispozitie si ei o cotiera centrala, in functie de nivelul de echipare ales.

Sub capota, regasim in premiera pentru Mazda noua motorizare diesel SKYACTIV-D 1.8, care produce 115 CP si 270 Nm. Doritorii pot alege si motorul pe benzina SKYACTIV-G 2.0, care poate fi comandat in doua derivate de putere, de 121 si 150 CP. Toate motorizarile respecta normele Euro 6d Temp si asigura un nivel scazut de consum. Pot fi combinate cu transmisiile manuala sau automata cu 6 rapoarte.

Dinamica si manevrabilitatea modelului au fost imbunatatite, gratie optimizarii sistemului G-Vectoring Control, revizuirii suspensiei si directiei electrice. O mentiune speciala merita pachetul extins de sisteme de siguranta i-ACTIVSENSE, care include asistentul inteligent de franare in oras – poate detecta pietonii si pe timp de noapte -, optiunea de auto-hold – imobilizeaza vehiculul aflat in rampa si dupa ridicarea piciorului de pe pedala de frana – si pilotul automat adaptiv actualizat – poate actiona de la 0 km/h, in combinatie cu transmisia automata cu sase rapoarte.

Mazda CX-3 2018 este deja disponibil la test in toate showroom-urile partenere din Romania.