NEWS AGENDA

ROMANIAN DESIGN WEEK 2023,
EXPOZITIA ANUALA DEDICATA DESIGNULUI SI CREATIVITATII IN DESIGNUL ROMANESC

Romanian Design Week, cel mai mare eveniment dedicat designului si arhitecturii din Romania, ce pune in valoare excelenta si diversitatea acestei industrii,  revine in acest an cu cea de-a 11-a editie, avand Piata Amzei drept epicentru. Expozitia, care se desfasoara in perioada 12-28 mai, aduce in prim-plan creatii inovatoare si concepte de design unicat, fiind considerata una dintre cele mai importante platforme de promovare a talentelor din Romania. Aici vor fi expuse peste 160 de proiecte de arhitectura si design, iar in intreg Bucurestiul vor avea loc alte 100 de evenimente in timpul festivalului.

Cu un program variat si surprinzator, Romanian Design Week 2023 reunește designeri, arhitecti, artisti si profesionisti din industria creativa intr-un context ce incurajeaza dialogul si colaborarea. Locatiile multiple, precum muzee, galerii de arta, spatii de evenimente si showroom-uri, devin gazde pentru expozitii tematice, prezentari de produse si instalatii interactive.

Festivalul de design propune tema “Connections” si prezinta peste 160 de proiecte de arhitectura si design

Sub tema “Connections”, RDW 2023 exploreaza si propune designul ca un instrument valoros pentru abordarea si rezolvarea preocuparilor legate de conectarea intre oameni si crearea de spatii comune de dialog, intr-o lume in continua schimbare. Festivalul isi concentreaza atentia pe crearea de conexiuni intre industriile creative locale, operatorii culturali si comunitatile creative, precum si pe conectarea publicului larg cu cele mai recente si inovatoare proiecte locale de arhitectura si design.

Principalul punct de atractie al festivalului este Piata Amzei, care a fost reintegrata in circuitul urban pentru a oferi o experienta completa a designului local. RDW Exhibition, un proiect realizat de Primaria Sectorului 1 in colaborare cu The Institute, va gazdui 162 de lucrari din 6 specializari diferite, inclusiv arhitectura, design interior, design grafic, design de produs, ilustratie si moda. Vizitatorii vor putea sa se inspire pentru propriile amenajari interioare si sa descopere obiecte spectaculoase, cum ar fi pantofi printati 3D, obiecte realizate din materiale reciclate sau articole vestimentare cu un design sustenabil.

Festivalul prezinta si alte formate importante, cum ar fi Young Design powered by Diploma, care ofera o perspectiva asupra noii generatii de artisti, arhitecti si designeri romani. RDW Social, prezentat de IQOS, propune o serie de petreceri si contexte de networking pentru a crea oportunitati de intalnire, discutii si socializare intre creativi si publicul larg. RDW Market, situat in Piata Amzei, este o galerie de design unde vizitatorii pot descoperi si achizitiona produse de design romanesc. Creative Corner prezinta expozitia Circular Catalysts, rezultatul colaborarii intre designeri, artisti si mestesugari din Romania si Marea Britanie. De asemenea, festivalul ofera si evenimente satelit in diverse cartiere ale Bucurestiului.

 

Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici: https://program.romaniandesignweek.ro/