LIFESTYLE TRAVEL

HOTELURI PLUTITOARE,
ECOLOGIE SI LUX ACVATIC

Incalzirea globala este o realitate. In ciuda faptului ca exista extrem de putine solutii de locuire adresate populatiei afectate de cresterea nivelului apelor, nu acelasi lucru putem spune despre hotelurile plutitoare, a caror moda a luat amploare in ultimii ani. Considerate nu numai o solutie pentru vacanta viitorului, multe dintre ele se lauda cu o serie de caracteristici eco. Bineinteles, pretul este pe masura.

PUNTA CARACOL, PANAMA

Situat in arhipelagul Bocas del Toro din Panama, hotelul este compus din noua “cabane” construite pe stalpi deasupra apelor Marii Caraibilor. Dotate cu acoperisuri din frunze de palmier, din lemn si materiale care se gasesc pe plan local, cele noua cabanute sunt in totalitate prietenoase cu mediul unde au fost amplasate. In fiecare dintre ele se gaseste un hamac si o baie care functioneaza pe baza electricitatii furnizate de o serie de panouri solare. Pretul unei camere duble este de 290 $/zi.

Pentru mai multe informatii, accesati www.puntacaracol.com.pa.

CONRAD MALDIVES, MALDIVE 

Construita pe doua insule private din apele Oceanului Indian, statiunea Conrad Maldive le ofera oaspetilor sai 50 de vile “acvatice” dispuse pe o suprafata de 115 metri patrati. Unele dintre spatiile statiunii sunt construite pe pamant, dar cele mai importante sunt reprezentate de vilele luxoase, restaurantul subacvatic din sticla si cele 21 de vile spa care au camere private de tratament. In timp ce o cina la restaurantul Ithaa costa 320 $ de persoana, pentru a-ti petrece noaptea aici va trebui sa scoti din buzunar 9391 $.

Pentru mai multe informatii, accesati www.conradhotels3.hilton.com.

GILI LANKANFUSHI, MALDIVE

Pentru a ajunge in aceasta statiune situata intr-una dintre cele mai mari lagune din Maldive, oaspetii trebuie sa calatoreasca 15 minute cu vaporul sau sa ia hidroavionul. Cele 45 de camere sunt construite din materiale naturale reciclate, au bai in aer liber si propriile pontoane unde se poate face plaja. Unele dintre terasele de pe acoperisul camerelor sunt dotate cu Jacuzzi. Un sejur de sapte nopti pentru doua persoane (incluzand micul-dejun) costa de la 7.616 $

Pentru mai multe informatii, accesati www.gili-lankanfushi.com

BORA BORA PEARL BEACH RESORT, BORA BORA

Situate pe plaja Motu Tevairoa, cu vedere la Muntele Otemanu, statiunea are 80 de bungalouri, 50 dintre ele fiind amplasate in apele turcoaz ale Polineziei Franceze. Extrem de luxoasa, statiunea este renumita ca destinatie perfecta pentru cuplurile aflate in luna de miere, aici aflandu-se pana si o capela unde se pot oficializa casatoriile. O mentiune aparte o merita si centrul Manea Spa unde oaspetii pot beneficia de tratamente polinezine si chiar de tatuaje traditionale.

Pentru mai multe informatii, accesati www.spmhotels.com.