LIFESTYLE TIMP LIBER

THE DANCING LOBSTER

Restaurantul “The Dancing Lobster”, a adus biroului de proiectare Grosu Art Studio, care a realizat amenajarea interioara, distinctia de Cinci Stele in cadrul categoriei Leisure Interior Design la editia 2017-2018 a European Property Awards.

Desfasurat pe o suprafata de 433 de metri patrati, “The Dancing Lobster” este un restaurant cu specific portughez, meniurile preparate bazandu-se in principal pe peste si pe fructe de mare.

Fiind un local cu tematica marina, punctul focal al designului si conceptului de amenajare interioara il reprezinta culoarea albastra, aceasta realizand un contrast foarte frumos cu panourile perforate rosii, asemanator modului in care o langusta isi face aparitia la malul oceanului. In completarea motivului portughez – albastru si alb – vin placile ceramice azulejo, care formeaza un model de pardoseala ce subliniaza diferite zone ale restaurantului, amenajat luminos si tonic.

Bucataria deschisa este un alt aspect captivant in designul restaurantului, exprimand in mod clar intentia de a oferi clientilor o imagine transparenta a procesului de pregatire a preparatelor. |n imediata sa apropiere se afla “patul” de gheata pe care este expus pestele. O surpriza placuta pentru clienti o constituie prezenta unui acvariu de dimensiuni considerabile, unde homarii sI alte crustacee “danseaza”, parca pentru a-i imbia pe clientii restaurantului.

Un rosu cald, care duce cu gandul la coada de homar, imparte spatiul, creand o zona centrala lunga, destinata sederii.

Ambientarea, una prietenoasa si relaxanta, a fost aleasa castigatoare din peste 200 de proiecte inscrise la categoria leisure Interior Design a prestigiosului concurs European Property Awards. Desfasurat la sfarsitul fiecarui an,evenimentul are ca scop acordarea de premii celor mai bune proiecte din categoriile: dezvoltare imobiliara, proprietati imobiliare, design interior si arhitectura.

Text: Luminita Diculescu; foto: Grosu Art Studio

DESIGN
Grosu Art Studio
Arhitect Victor Grosu
www.grosuartstudio.com
https://www.dancinglobster.ro/