design design news

Arta aranjarii mesei la Sotheby’s Paris

In perioada premergatoare a Craciunului, Sotheby’s Paris va organiza pentru prima data o licitatie dedicata artei decorarii mesei, care va avea loc la Galeria Charpentier in data de 17 decembrie, unde vor fi prezentate, pe langa obiectele de decor si opere de arta din diverse domenii legate de ceea ce este o „specialitate” frantuzeasca. Vor fi aduse in fata iubitorilor de frumos piese dintr-o gama variata de stiluri si perioade, toate extrem de rafinate.

Portelan, sticla si argintarie vor fi in mod natural prezentate impreuna cu piese de mobilier. Selectia cuprinde deasemenea tablouri semnate de mari maestri de secol al 19-lea (naturi moarte, scene din hanuri, etc.), arta decorativa de secol 20, design, arta contemporana, fotografie si, pentru prima data la Sotheby’s Paris, vin.

Vizionare loturilor va lua forma unei mise-en-scene speciala aducand impreuna sapte personalitati din lumea gastronomiei, luxului si artei. Toti au fost incantati sa arnjeze o masa cu ajutorul obiectelor rare, de colectie, puse la dispozitie de catre Sotheby’s, astfel incat sa creeze decoruri originale si izbitoare. Fiecare masa astfel decorata va avea propriul nume si va fi insotita de unul dintre vinurile scoase la vanzare. Participantii  vor putea admira o masa a design-ului; o masa plina de umor; o masa a sampaniei; o masa cu iz de vacanta de vara; o masa a jocului; o masa a culorilor… Fiecare va gasi ceea ce are nevoie pentru propriul sau dining-room de vis!

www.sothebys.com