DESIGN DESIGN NEWS

Eugeni Quitllet Designer of the Year @ MAISON & OBJET

Prima editie a targului MAISON & OBJET din anul 2016 l-a adus in prim plan pe designerul catalan Eugeni Quitllet care a primit premiul „Designer of the Year” si a avut astfel posibilitatea de a-si prezenta viziunea intr-un un spatiu dedicat in intregime creatiei lui.

Eugeni Quitllet a terminat „La Llotja Art School” din Barcelona si se descrie ca fiind un “Disoñador”, o contractie a cuvintelor spaniole designer si visator.
Nascut in 1972, in Ibiza, acest visator industrial a asistat la transformarea unei portiuni de plaja din mediul rural intr-un hub informal de muzica electronica ultramodern, pentru ca mai tarziu sa isi continue studiile in Barcelona, un loc al contradictiilor arhitecturale unde izbucnirile organice ale lui Gaudí fraternizeaza cu o bijuterie din marmura proiectata de Mies van der Rohe: Pavilionul.

Avand acum sediul in Barcelona, Eugeni Quitllet a devenit rapid un pionier in lumea designului, un personaj de urmarit pentru a intelege epoca noastra paradoxala si in continua schimbare.

Eugeni creeaza obiecte de succes plasate intre desene si sculpturi, stapanind magistral jocul intre plin si gol pentru a descoperi siluete elegante ascunse in material. Vocabularul lui creator depaseste relatia simpla intre functie si stil, introducand noi obiecte pe scena design-ului contemporan.

www.eugeniquitllet.com