agenda news agenda

Galerie de arta online Horia Tiganus

Este brasovean get-beget, s-a nascut intr-o familie de oameni care erau, mai presus de orice, credinciosi. Bunicul lui, preot, l-a dus de mic la biserica, unde copilul Horia Tiganus a simtit mangaierea divina. Anii au trecut, bunicul s-a dus la Cei Drepti, dar l-a lasat pe Horia cu o mostenire fabuloasa: o mare iubire pentru Dumnezeu, pentru oameni, pentru tot ce este frumos. Poate ca de aceea Cel De Sus i-a indrumat pasii catre pictura si design: ca sa raspandeasca, prin lucrarile lui, dragoste, sensibilitate, bunatate. De aceea i l-a scos in cale, cu vreo patru decenii in urma, pe marele artist Alexandru Iacubovici, despre care Horia spune: “la amintirea lui ma inclin de cate ori pun culorile pe paleta”.

De-a lungul timpului, Horia Tiganus a avut o sumedenie de expozitii – de grup si individuale, iar multe lucrari au ajuns in colectii particulare pe doua continente.

Astazi, a decis ca e timpul pentru o galerie online, unde vizitatorul este invitat sa incerce sentimente inaccesibile, de multe ori, in iuresul cotidian pe care-l parcurge: emotia aproape sfasietoare transmisa de lucrarile grupate sub tema “In semnul crucii”, bucuria imensa transmisa de detalii surprinse in diferite colturi de lume ori… cine stie ce fericiri marunte, dar esentiale, vor declansa in fiecare dintre noi lucrarile lui Horia?

www.horia.ro