INTERIOARE

Ambient londonez la inaltime

Povestea a pornit de la dorinta Avivei de a avea un studio pentru perioada in care se intoarce acasa din Londra, orasul care o anima si in care isi face studiile. Visul ei a fost transpus in realitate de designerul Diana Calfa si arhitecta Eliza Balana.

Text: Diana Calfa; foto: Razvan Bestea.

Daca la inceput tema era un apartament elegant, frumos si destul de asemanator cu atmosfera din casa parinteasca, povestea nu a mers mai departe in acest stil. Empatia dintre tanara proprietara si doua dintre creativele din Morphoza, designerul Diana Calfa si arhitecta Eliza Balana, au dus la un interior mult mai potrivit pentru varsta Avivei.

Studioul de doar 50 mp, insa cu o inaltime privilegiata de 4,3 m, a facut loc unui concept de subpanta care a dat mult de furca arhitectei, jongland permanent cu inaltimile, astfel incat sa poata face loc confortabil atat zonei de zi, cat si unui dormitor confortabil, cu dressing si baie proprie. Pentru a crea atmosfera, atat in zona de living, cat si in dormitor, Diana a sugerat pozitionarea unui perete de sticla care a maximizat efectul inaltimii si a creat o atmosfera urbana, perfecta pentru conceptul cromatic si de textura ales pentru studio.

Orasul preferat al Avivei, Londra, a stat la baza proiectului de design interior si a fost dublat de indrazneala Morphoza de a asezona o paleta cromatica puternica, insa, in acelasi timp, calda. Usa de acces in imobil, nu tocmai “un obiect de arta“,a fost iscusit colata intr-o cabina telefonica londoneza acompaniata de un perete de tabla neagra perfect pentru mesaje scrise “old time“, cu creta colorata.

Aproape ca nu se mai simte inaltimea rezultata in bucatarie, de doar 1,93 m, datorita cromaticii si accentului pe tapetul personalizat cu locurile preferate de Aviva in Londra. Pe langa mobilierul personalizat de Morphoza, in studio si-au facut locul, in mod natural, corpurile de iluminat din cauciuc marca Diesel by Foscarini, cuplate de ingenioasele piese ale lui Danielle Lago.