GRADINA

GRADINA BOTANICA TROPICALA NONG NOOCH

Considerata o atractie turistica de neratat a Thailandei, in top zece cele mai frumoase gradini botanice din lume, Nong Nooch adaposteste una dintre cele mai mari colectii de plante tropicale din Asia, impartite in 50 de gradini dispuse pe o suprafata de peste doi kilometri patrati.

Gradina botanica este de fapt un adevarat parc tematic, in jurul ei fiind construita o adevarata statiune turistica, cu gradina zoologica, restaurante, vile, temple, piscina si centre expozitionale.

 

Terenul pe care este amplasata gradina a fost achizitionat in 1954, pentru a fi transformat intr-o livada de mango, portocali, cocotieri si alte fructe locale. Calatorind in afara tarii, insa, familia care achizitionase terenul a fost impresionata de frumusetea gradinilor botanice si a decis sa transforme livada intr-o gradina tropicala de flori si plante ornamentale si un centru de protejare a faunei salbatice.

 

Gradina botanica Nong Nooch a fost deschisa publicului in 1980 si, pe l/nga vizita clasica, turistii se pot bucura si de spectacole culturale thailandeze, ceremonii religioase, demonstratii de arte martiale si un show cu elefanti.

In 1983, odata cu preluarea conducerii de catre Kampon Tansacha, Nong Nooch a devenit una dintre cele mai populare atractii turistice din Thailanda, precum si un centru botanic de importanta mondiala, sub conceptul 登 gradina pentru toti oamenii acestei lumi・. Totodata, Nong Nooch adaposteste Banca Genetica de Cicadee, un centru specializat pe specii de cicadee originare din Asia de Sud-Est, America Tropicala si Africa Centrala.

 

Nong Nooch este cea mai mare gradina botanica din Asia de Sud-Est, continand cea mai mare colectie privata de plante din lume, si adaposteste inclusiv o Facultate de Peisagistica. Este impartita in 50 de gradini, pe zone tematice, fiecare cu specificul ei. Dintre ele, merita amintite Gradina Europeana – inspirata din gradinile de la Palatul Versailles -; Gradina Italiana – prima gradina creata de fondatoarea Nong Nooch -; Gradina Stonehenge; colectia de 1.100 de specii de palmieri; Dealul Fluturilor – unde poti admira nu numai speciile de plante, ci si fluturi tropicali in culori vii -; Gradina de Orhidee; Gradina din Cer – dispusa pe doua etaje -; Gradina de Cactusi; Padurea de St/nci; Gradina Bromeliaceelor – unde va veti minuna de sculpturile din lut -, dar si colectia de masini sport care contine 40 de exemplare uluitoare.

Pentru mai multe detalii, accesati www.nongnoochtropicalgarden.com

Text: Monica Ady

Foto: www.nongnoochtropicalgarden.com