LIFESTYLE TRAVEL

Hotel with a view

Luxoase, ecologice, pe plaja sau la munte, de designer sau uimitor decorate, hotelurile care ne fac sa ne minunam sunt multe si pe toate gusturile. Pentru acei calatori in cautare de experiente unice, articolul de fata le selecteaza dintre ele pe acelea ale caror privelisti, pe langa interior, ne taie respiratia si unde comuniunea dintre om si natura este pe primul plan.

Amangiri Canyon Point, Statele Unite

Amangiri inseamna “munte linistit” si exact asta veti gasi in aceasta uimitoare statiune. Mai mult decat in orice alt loc, aici mediul construit pare ca se confunda cu mediul inconjurator. Amplasata pe o suprafata de 243 de hectare in desertul din sudul statului Utah, statiunea este construita in jurul unei piscine imense in care coboara, asemeni unui sarpe gigant, formatiunea pietroasa a canionului. Amangiri este dotat cu 34 de apartamente, pavilioane, un restaurant cu pivnita de vinuri si un spa si este construit in asa fel incat peretii sa reflecte lumina in continua schimbare a desertului si oaspetii sa poata admira de oriunde s-ar afla bizarele formatiuni de roci. Pentru mai multe informatii, accesati http:aawww.amanresorts.comaamangiri.

Fogo Island Inn, Canada

Situat pe Insula Fogo, hotelul le furnizeaza oaspetilor sai camere decorate in stil contemporan, cu ferestre din tavan pana in podea de unde pot admira privelistea Oceanului Atlantic. Insula are o populatie de doar 2.700 de locuitori, iar hotelul nu-si propune un profit uluitor, ci, mai degraba, sa sprijine comunitatea locala cu locuri de munca. Luxosul Fogo Island Inn are un design simplist, opera lui Todd Saunders, menit a pune in valoare frumusetea naturii si traditiile locale. Camere hotelului nu au televizoare, caci proprietarii considera ca nimic nu poate egala privelistea balenelor, a pasarilor de mare si a aisbergurilor care plutesc pe apa. Pentru mai multe informatii, accesati www.fogoislandinn.ca.

Ion Luxury Adventure Hotel, Islanda

Cele 42 de camere sunt dotate cu internet, televizoare cu ecran plat, covoare din piele de oaie si asternuturi din bumbac organic, sunt decorate in deja cunoscutul stil minimalist scandinav si impodobite cu opere ale artistilor locali. Ion este la doar o ora distanta de capitala Reykjavic, desi celor care se relaxeaza in Lava Spa, piscina geotermala exterioara, admirand peisajul muntos, li se poate parea ca sunt la milioane de ani departare de civilizatie. Fericitii oaspeti care se cazeaza aici pot admira Aurora Boreala cu un pahar de sampanie in mana in barul cu ferestre din tavan pana in pamant. Pentru mai multe informatii, accesati www.ioniceland.is.

The Singular, Patagonia, Chile

Greu accesibil, la Singular se poate ajunge ori dupa o zi intreaga urcat in saua calului, trecand pe langa ghetari impresionanti, ori cu barcile cu motor printre fiorduri. Tot efortul este insa rasplatit din plin, caci hotelul, o fabrica victoriana elegant reconvertita, este primitor si confortabil. Cele 57 de camere se bucura de aprecierea criticilor din domeniu nu numai pentru luxul cu care sunt decorate, ci si prin integrarea si conservarea meticuloasa a vechilor masinarii victoriene ale fabricii in decorul modern. Fostele incaperi sunt acum partitionate in camere inalte cu vederi incredibile la apele inghetate si fiordurile inverzite care inconjoara hotelul. Pentru mai multe informatii, accesati www.thesingular.com.

Material realizat de Monica Ady