LIFESTYLE TRAVEL

Hoteluri gotice, opulenta si exuberanta magica

Pentru neinitiati, renasterea stilului gotic poate parea dezorientanta, insa, desi uitat de arhitecti in secolul XX, goticul revine in atentia noastra, adus la viata de filme ca Harry Potter si Saga Twilight. Stilul continua sa fascineze prin splendoarea sa teatrala si opulenta, diametral opusa minimalismului modern. Mai mult, cladirile gotice ofera un decor arhitectural unei lumi pline de secrete demult uitate despre ritualuri magice stravechi, fratii obscure si societati secrete.

Crazy Bear Beaconsfield, Anglia

Aflat intr-o fosta statie de postalioane datand din secolul al XV-lea, hotelul Crazy Bear din Beaconsfield este o experienta de neuitat si neratat. Daca sunteti in cautarea unui loc care sa va dea pe spate, ati venit unde trebuie. Interiorul imbina barocul si goticul intr-o amenajare decadenta din ale carei 19 budoare nu lipsesc tapiseriile cu fir de aur de 24 de karate si cristale incrustate, peretii decorati cu piele de ponei, catifea si piele, tavanele imbracate in blana sau oglinzi si candelabrele imense. Pentru mai multe informatii, accesati www.crazybeargroup.co.ukabeaconsfielda.

Hotel Danieli, Venetia, Italia

Situat intr-o cladire de secol XIV, hotelul Danieli este sinonim cu splendoarea si romantismul. |ntr-un stil gotic ceva mai luminos decat intunecatele si misterioasele cladiri britanice, hotelul consta in trei palate interconectate. Decorul standard prezinta elemente cum ar fi matasuri tesute cu fir de aur si argint si tavane pictate. Cu 215 camere, Danieli se lauda cu semnatura designerului francez Pierre-Yves Rochon, care a amenajat trei apartamente avandu-le drept inspiratie pe glamoroasele staruri de cinema, moda si opera care au ales hotelul pentru a-si serba evenimente importante din viata. Pentru mai multe informatii, accesati www.danielihotelvenice.coma.

St. Pancras Renaissance Hotel, Londra, Anglia

Redat scopului initial dupa 76 de ani si o renovare care a costat 150 de milioane de lire sterline, the Midland Grand Hotel, botezat acum St. Pancras Renaissance, opera a inegalabilului Sir George Gilbert Scott, isi merita cu prisosinta cele cinci stele. O adevarata oda adusa arhitecturii victoriene neo-gotice, St. Pancras are pedigree hollywoodian, aparand in filme ca Batman si Harry Potter. Hotelul de 245 de camere, redeschis in 2011, este considerat cea mai romantica cladire din Londra si este la fel de uluitor ca in 1873, cand regina Victoria l-a inaugurat. Pentru mai multe informatii, accesati www.stpancras.comahotel.

The Witchery by the Castle, Edinburgh, Anglia

Descris de Cosmopolitan Anglia ca “una dintre cele sapte minuni ale lumii hoteliere”, the Witchery by the Castle este un hotel de cinci stele decorat intr-o combinatie interesanta de eleganta scotiana si glamour modern. Oaspetii se pot astepta la camere imbracate in panouri de stejar, mobila antica, sali de baie drapate cu catifea, tapiserii din piele rosie si sfesnice din argint. Pentru mai multe informatii, accesati www.thewitchery.coma.

Material realizat de Monica Ady