INTERIOARE

Luxul bunului gust intr-o amenajare la malul marii

Cu siguranta ca, privind aceasta amenajare la malul marii, sunteti tentati sa credeti ca locuinta ar putea fi amplasata in legendara si luxoasa insula greceasca Skorpios, paradisul celebrului Aristotel Onassis. Nu-i asa ca, in decorul prezentat, vi l-ati putea imagina plimbandu-se pe multimiliardarul grec?

Text: Luminita Diculescu, foto: Razvan Bestea

Trebuie sa aflati insa ca aceasta casa se afla in Romania, la malul Marii Negre si apartine unei familii mari iubitoare de navigatie. Locuinta se desfasoara pe o suprafata considerabila, 500 de metri patrati, are 3 nivele si insumeaza 10 dormitoare (fiecare cu baie proprie), living, dining, bucatarie si o zona spa.

Pentru ca si-au dorit sa aiba nu doar o simpla casa de vacanta, ci un loc pe care sa-l considere oricand un camin, proprietarii au apelat, pentru amenajare, la designerii Masha Verhoogt si Tania Caruso.

Dat fiind amplasamentul casei si cunoscand pasiunile beneficiarilor, specialistele au stabilit, de comun acord cu acestia, cateva elemente-cheie pentru ambientare: zona de zi sa aiba tematica marina, iar amenajarea sa abunde in culori specifice: alb, albastru, iar in incaperile destinate fiicelor proprietarilor sa existe accente de rosu si roz.

Zona de zi aduce impreuna  livingul si diningul, inundate de lumina naturala care patrunde nestingherita prin amplele zone vitrate care inconjoara locuinta. Livingul este organizat in jurul unei canapele elegante, cu tapiterie de catifea, in apropierea careia sunt amplasate doua fotolii cu design englezesc. Corpul de mobilier care gazduieste aparatura media este conceput din lemn masiv, in linii drepte, sobre. Tapetul alb cu dungi verticale de culoare albastra intareste senzatia ca zona are o puternica amprenta masculina.

Ansamblul de dining este unul la fel de elegant, realizat tot din lemn masiv de culoare alba: masa cu picioare zvelte si scaune cu spatare inalte si tapiterie de catifea. Tapetul pe care sunt imprimate mici barci aduce o nota ludica acestui spatiu.

Bucataria este cea care vine in contrast cu livingul si diningul. Un perete al ei este destinat mobilierului in linii clasice,

La nivelele superioare ale locuintei, acolo unde este organizata zona de noapte, se ajunge prin intermediul unei scari spectaculoase, pentru realizarea careia s-a apelat la sticla securizata atat in ceea ce priveste treptele, cat si pentru balustrada. Forma ei curba ii da un plus de spectaculozitate.

Dormitoarele au fost amenajate in functie de personalitatatile celor carora le sunt destinate: unele dintre ele un puternic aer masculin prin albastrul sobru intanit la draperii si in dungile tapetului, altele sunt dominate de imprimeuri florale si nuante feminine. Peste tot insa retine atentia mobilierul rafinat, migalos lucrat, cu finisaje impecabile. De mentionat este faptul ca toate piesele din casa (mese, scaune, biblioteci, paturi, comode, noptiere, fotolii, canapele) au fost realizate la Artwood, din lemn de tei.

In completarea ambientului vin obiectele decorative si corpurile de iluminat aduse din Olanda, dar si tesaturile intalnite in ambientare: draperii, quilt-uri, pernute, executate de cei doi designeri in propriul atelier.

Design Masha Verhoogt si Tania Caruso