DESIGN DESIGN NEWS

Pantone Color of the Year 2016

Pentru prima data in istoria sa, Institutul Pantone a ales doua nuante pentru a fi culorile anului 2016: Serenity si Rose Quartz. Este o alegere simbolica, semnificatiile lor profunde vorbesc despre framantarile societatii actuale si despre nevoia de regasire a echilibrului interior.

Motivul alegerii acestor culori coincide cu miscarile sociale vizavi de fluiditate si de egalitatea de gen, este influentat de nevoia de folosire a culorilor ca o forma de exprimare, mai ales de o generatie care pare mai putin ingrijorata de fi catalogata sau judecata, dar si schimbul deschis de informatii din mediul on-line. Toate acestea au deshis drumul spre o abordare diferita pentru utilizarea culorilor. 

Persuasiv dar delicat, Rose Quartz transmite compasiune, calm si incurajeaza reflectia, in timp ce Serenity, imponderabil, un albastru transcendent asemeni cerului, ofera o conexiune naturala cu spatiul exterior si aduce un sentiment de liniste si relaxare in mediul de acasa chiar si in aceste vremuri mai agitate cand nevoia de securitate este tot mai accentuata. O asociere armonioasa de nuante care induc o stare de liniste si pace interioara asemeni unui antidot cromatic la stresul din viata de zi cu zi.